MADE IN CROATIA

Drvene igračke domaćeg brenda Wood's koje vole veliki i mali

Inspiraciju pronalazi u životinjama koje ju okružuju, pa su tako u svojim drvenim verzijama zasjali konj Lovro, psić Bizz, kujica Tiki ... Upoznajte drvene igračke koje vole veliki i mali

PROFIL

Naziv: Drvene igračke WOOD's
Autor: Kristina Galić
Cijena: 79 - 99 kuna
Web: www.woods.com.hr
Instagram: WOOD's
Facebook: WOOD's

U današnje vrijeme kad su djeca gotovo od rođenja okružena televizorima, mobitelima, iPadima, PlayStationima i inim čudima moderne tehnologije, na trenutke čeznemo da ljepotu pronađu u jednostavnosti i igračkama koje su nekim davnim generacijama djece ispunjavale dane i razvijale maštu na posve drugačiji način.

Upravo takve, prirodne, jednostavne i u svojoj jednostavnosti nadasve simpatične igračke pronašli smo u Slunju gdje u maloj obiteljskoj radionici nastaju igračke skrivene pod brendom Wood’s. Kako im i samo ime govori, izrađene su gotovo u potpunosti od drva, a osnivačicu brenda, Kristinu Galić, ugostili smo u našoj rubrici kako bi nam pokazala po čemu su njezini proizvodi posebni i zanimljivi.


- Prije svega, ovo je u potpunosti obiteljski proizvod iza kojega stoje moji roditelji i ja sama, a konačni test prolaze u rukama mog djeteta - priča Kristina, dodajući kako joj je posebno drago istaknuti da je riječ o pravom regionalnom proizvodu jer svi materijali od kojih igračke nastaju dolaze s područja grada Slunja.

Svoju domaću radinost obitelj je pokrenula tijekom Kristinina porodiljnog dopusta kada je ona, u želji da svom djetetu priušti drugačije i kvalitetne igračke, primijetila da takvi primjerci na tržištu nedostaju. Ta činjenica, ali i potreba da svom djetetu usadi ljubav prema igračkama iz nekih prošlih vremena, rezultirale su simpatičnim drvenim predmetima i životinjama koje smo imali priliku upoznati tijekom stvaranja ove priče.

Kamiončić, psić i konj imaju kotačiće, a ovca i lija zapravo su slagalice koje kod djece potiču razvoj fine motorike

Za sve njih inspiracija je pronađena u svakodnevnom životu ove ljubiteljice životinja. - Imam konja Lovru i po njegovu je liku nastao Wood’sov drveni konjić, psić Bizz je jedan od moja četiri psa, a lija Tika ime je dobila također po jednom od mojih ljubimaca, kujici koja je doista mudra kao lija - s osmijehom pojašnjava Kristina. Velika inspiracija joj je i otac koji se dugi niz godina bavi obradom drva, što je Kristinu odmalena fasciniralo.

Svi proizvodi pakirani su u ručno rađenim platnenim vrećicama s otisnutim logom


Fina obrada drvenih komada rezultira divnim igračkama, a svaka od njih stopostotni je ručni rad, ali i jedinstven proizvod jer, pojašnjava Kristina, svaki komad drva ima svoju nijansu i svoje godove te samim time na Wood'sovim policama ne postoje dvije identične igračke. Ručna izrada se odnosi i na šivanje platnenih vrećica u koje se igračke pakiraju, čak je i otisak na pakiranju izrađen tradicionalnom metodom prijenosa boje pečatom kako bi se sačuvala autentičnost proizvoda. Wood'sov asortiman trenutačno se sastoji od igračaka na kotačiće i slagalica. Kotačiće su dobili spomenuti konjić Lovre i psić Bizz, slonić Niko i zeko Roko.


Svi oni imaju uže za povlačenje i stoga su funkcionalni, a kada, kako njihova autorica kaže, "završe svoju karijeru", na svakom su radnom stolu ili polici simpatičan ukras i, moramo primijetiti, lijep podsjetnik na sretno djetinjstvo. Slagalice su, pak, posebna priča.

- Ovca Ira i lija Tiki svojevrsne su drvene puzzle kod kojih se drvena ploča spaja s ostalim manjim elementima pomoću užeta - pojašnjava Kristina, napominjući kako je kod Ire i Tiki prisutan edukativan karakter jer djeca vježbaju svoju motoriku na zabavan i izazovan način. Ovdje je i kamiončić Brm Brm koji će veselo drveno društvance prevesti kamo god njegov maleni vlasnik zamisli, a zaključujući razgovor doznajemo da iz Wood'sove radionice stižu i razni noviteti.



- Novi proizvodi na kojima radim zadržat će postojeću filozofiju korištenja prirodnih materijala i izrade u kućnoj radinosti jer nemam namjeru znatno širiti proizvodnju. Želim zadržati osnovno načelo po kojem su naše igračke nastale - ističe Kristina te otkriva da ima namjeru početi s proizvodnjom većih komada poput konjića njihalica i guralica. Kako u stvarnosti izgledaju Ira, Tiki, Bizz, Roko i ostatak drvene ekipe, imate priliku provjeriti još ovaj i idući vikend u City Centeru One West gdje Wood’s uoči blagdana predstavlja svoje proizvode.

Ako ste pak, unatoč ljubavi prema retro drvenim igračkama, osoba od online kupnje, Wood'sov cjelokupni asortiman i novosti pratite na web stranici www.woods.com.hr, ali i putem Facebooka i Instagrama - WOOD’s.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 14:54