NE PROPUSTITE

Drvene kuće su hit! Sve o njima saznajte u novom broju D&D - Dom i Dizajna. Požurite po svoj primjerak

 D&D
Već dugo smo željeli napraviti i temu stanovanja u "Galićevim zgradama" i sada nam se pružilia prilika da zavirimo u nekoliko divnih stanova

Na kioske i u trgovine stigao je magazin D&D - Dom i Dizajn, najčitaniji časopis o uređenju doma i kulturi stanovanja u Hrvatskoj. Na više od 200 stranica pronaći ćete brojne zanimljive i inspirativne teme, među kojima su priče brojnih stanara kultnih zagrebačkih zgrada koje je pedesetih godina projektirao čuveni arhitekt Drago Galić te veliki vodič za gradnju drvenih kuća. Drvo je najrasprostranjeniji i najstariji materijal, koji u posljednje vrijeme doživljava "veliki povratak". Stručnjaci koji već godinama proučavaju drvo i grade s drvom ispričali su nam sve što trebate znati ako se upuštate u ovu avanturu. Otkrili su koji su izazovi, a koje mane, koji su sve načini izgradnje vaše savršene drvene kuće i koliko bi to sve moglo koštati. U detaljnom vodiču o drvenim kućama možete doznati baš sve informacije koje su vas ikada zanimale o ovoj temi. Naravno, obišli smo Hrvatsku, pa čak i regiju, i pronašli neke od najljepših drvenih kuća, vikendica i koliba. Njihovi vlasnici ispričali su nam zašto su se odlučili okružiti drvom i kako im je živjeti u takvim objektima.

image
Biljana Blivajs/Cropix

Već dugo smo željeli napraviti i temu stanovanja u "Galićevim zgradama". Legendarne višekatnice u Vukovarskoj ulici u Zagrebu, sagrađene prema projektu Drage Galića, zaista su fascinantan primjer kulture stanovanja u glavnom gradu Hrvatske. Tamošnji su stanovi i 70 godina od njihove gradnje zaista i dalje jedna od najpoželjnijih adresa za stanovanje u nas. Stanari koji ondje imaju životne i uredske prostore, većinom umjetnici, arhitekti i kreativci, pustili su nas da zavirimo u njihov intimni svijet i provjerimo zašto je tako dobro živjeti u ovim zgradama, za koje postoji čak i dugačka lista čekanja. Fenomen je to koji je valjalo istražiti, a zasad ću vam samo reći da su stanovi ondje zaista predivni. Više, naravno, možete doznati u novom, proljetnom broju magazina Dom i Dizajn na više od 200 stranica.

image
Neja Markicevic/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

I ovaj put otvaramo vrata sjajnih hrvatskih stanova i kuća diljem zemlje. U Osijeku smo pronašli asketski minimalistički stan koji nas je oduševio, u Brodarici stan koji vrvi zanimljivim dekorima i uzorcima, u Istri kuću koja ima bazen u koji možete uskočiti iz dnevnog boravka, a u zagrebačkom naselju Blato moderan stan s pogledom na divnu prirodu. U ovom broju okupili smo i poznate hrvatske arhitekte i arhitektice koji imaju zanimljivije hobije - pjevači, svirači, ronjenje, motori, kostimi...Popis je zaista fascinantan, kao i fotografije koje smo snimili.

image
Ivana Grgic/Cropix

Ni ovaj put nismo zaboravili na vrtne entuzijaste, U ovom broju pričamo o pčelama, krticama, rezanom cvijeću, engleskim krajobraznim vrtovima... A za sve koji nas svake godine redovno zovu, pripremili smo i malo iznenađenje. U ovom broju magazina D&D na poklon dobivate i sjetveni kalendar za 2024. godinu.

image
Berislava Picek/Cropix

Ali da ne duljimo, ima tu još sjajnih tema s potpisom sjajnih autora i fotografa Doma i Dizajna, pa nikako nemojte propustiti nabaviti svoj primjerak. Nadamo se da ćete uživati kao što smo i mi uživali radeći i stvarajući teme u magazinu. Proljetni broj magazina Dom i Dizajn potražite na svim kioscima i u trgovinama! Ne propustite nabaviti svoj primjerak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2024 17:24