BIT ĆE ZANIMLJIVO

Dugo odgađani projekt Franka Gehryja konačno dobio odobrenje za gradnju

 Worthe Real Estate Group
Službeni datum otvaranja zgrade Ocean Avenue predviđen je unutar sljedeće tri godine

Nakon devet godina izmjena u dizajnu i ažuriranja, projekt Ocean Avenue Franka Gehryja konačno je dobio odobrenje Gradskog vijeća Santa Monice. Prvobitno predložen 2013. godine, kompleks mješovite namjene bio je zamišljen kao hotel i rezidencijalni toranj na 22 kata, ali je 2018. smanjen na 12 katova kako bi se zadovoljila ograničenja nametnuta gradskim Planom zajednice u središtu grada. Očekuje se da će izgradnja započeti ubrzo nakon dobivanja kompletnih građevinskih dozvola, a službeni datum otvaranja predviđen je unutar sljedeće tri godine.

image
Worthe Real Estate Group

Godine 2013. M. David Paul Associates i Worthe Real Estate Group naručili su od Franka Gehryja projekt hotela mješovite namjene i rezidencijalnog tornja u njegovom rodnom gradu Santa Monica u Kaliforniji. Tadašnja građevina od 22 kata, nazvana "Ocean Avenue", imala je za cilj oživjeti gradsko gospodarstvo s restoranima i maloprodajnim prostorom ispod hotela sa 125 soba i višestambenog tornja s 22 stambene jedinice na čijem je vrhu vidikovac – prenosi Archdaily.

image
Worthe Real Estate Group
image
Worthe Real Estate Group
image
Worthe Real Estate Group

Postojala je i želja da se također integrira muzejski kampus sjeverno od građevine kako bi dodatno poboljšao kulturni aspekt lokacije. Međutim, toranj visok 60 metara ostavljen da pričeka odobrenje Gradskog vijeća nekoliko godina.

U 2018. novi renderi otkrili su izmijenjeni dizajn projekta, smanjen na 12 katova (40 metara) kako bi se zadovoljila ograničenja nametnuta gradskim Planom zajednice u središtu grada kako bi odgovarala "nižem centru grada" uglavnom zgrada visokih 4-5 katova. Novi renderi također pokazuju drugu, kraću zgradu koja se nalazi na suprotnoj strani lokacije, a koja sadrži 79 stambenih jedinica, ostavljajući originalnu zgradu samo s hotelom. Između obje zgrade bit će ugrađen podij s maloprodajnim prostorima i muzejom, zajedno s knjižarom i kafićem.

image
Worthe Real Estate Group
image
Worthe Real Estate Group

Iako je projekt konačno prošao kod Gradskog vijeća Santa Monice, sada mora dobiti odobrenje od Kalifornijskog obalnog povjerenstva i Gradskog odbora za reviziju arhitekture i Povjerenstva za znamenitosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 05:30