DRVO, KAMEN ILI CIGLA

Efekt bijelih ispranih zidova

 

Bijeli isprani zidovi iznimno su popularni jer donose opušteni osjećaj u prostor i uklapaju se u mnoge stilove uređenja, od shabby chica do mediteranskog. No, izvrsno izgledaju i u modernim domovima.

Drvo

Današnje zidne oplate nisu više rustikalne kao nekad. Elegantne su, daju toplinu i nevjerojatno se dobro uklapaju u moderno uređen prostor. Više se ne stavljaju od poda do stropa, niti na svaki zid. Drvena oplata iznad kreveta može izvrsno izgledati u bijeloj boji, a istaknuti će linije i neravnine drveta. Naravno u mat varijanti, u skladu s trendovima.

Cigla

Osim od drva efekt bijelih ispranih zidova možete postići od opeke ili kamena. Zidovi od opeke su možda najpopularniji trenutno, izvrsno pristaju svakom prostoru, bez obzira želite li samo jedan zid naglasiti ili sve presvući opekom - lijep izgled je zajamčen. Postoje različite nijanse cigle koje jednostavno možete izbijeliti, pa čak i ako nemate zidove od opeke, možete koristiti umjetnu opeku, koju je iznimno jednostavno obojiti. Ako se pak odlučite za gotove ploče od opeke, one su dostupne u bijeloj boji tako da ne trebate ništa posebno na njima raditi. Cigla će dodati teksturu u prostor, a dovoljno je neutralna pa ju možete kombinirati s različitim naglašenim dekoracijama.

Kamen

Ako imate kamene zidove, sretna ste osoba! Samo ih izbijelite i dobit ćete nevjerojatan prostor s privlačnim i elegantnim zidovima! Takve su zidovi izvrsno rješenje za kupaonice, spavaće sobe, kuhinje, dnevne sobe i druge prostore. Bijeli kameni zidovi mogu se kombinirati s bijelim podovima ili stropom i drvenim gredama.

Foto: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:25