OBJEKT ŽUDNJE

Eksplozija boja u stanovanju: Vesele i upečatljive kuhinje

 

Mladi dizajner iz Belgije, Dries Otten, osvojio nas je veselim i upečatljivim dizajnom koji obiluje jakim i hrabrim bojama te neočekivanom upotrebom materijala u razigranim kombinacijama. Tako on, primjerice, uopće nema problema s tim da u kuhinji koju dizajnira stavi radnu ploču u plavoj keramici ili, pak, oboji drvo u neku od popularnih zelenih nijansi.

Dries Otten, naime, toliko vješto suprotstavlja teksture da ne nastavljaju funkcionirati i živjeti u harmoniji. Njegova zemlja, Belgija, poznata je po tmurnom vremenu pa tamošnji dizajneri naginju bež i bijelim nijansama te neutralnim elementima. Dries je u tom smislu pravo osvježenje na belgijskoj dizajnerskoj sceni, čije ime svakako treba zapamtiti. Kao što smo već napomenuli, taj dizajner namještaja obožava osmišljavati kuhinje pa se na neki način specijalizirao za njih.

Pogledate li bolje, velike su šanse da njegove kuhinjske ormariće imate spremljene u nekoj od Pinterest tabli. Možda i niste toliko naklonjeni bojama u interijerima, ali rijetko tko može ostati ravnodušan na njegove vedre i fotogenične kreacija. Do prije nekoliko godina Dries Otten izrađivao je sve kuhinjske elemente sam, ali kako se opseg posla povećavao, pronašao je vanjske suradnike koji uspješno realiziraju njegove smjele ideje.

Svoju radionu ipak je zadržao kako bi u njoj smišljao prototipove kuhinja. Inače, tom dizajneru omiljen je materijal drvo, ali slab je i na tekstil.

- Postoji odličan i vrlo jednostavan trik koji može brzo promijeniti izgled kuhinje - promjena zavjesa. I eto. Dobijete za nekoliko minuta novu kuhinju. Isto tako, kuhinji novi život može podariti i korištenjem prugastih bijelo-plavih kratkih zavjesa umjesto vrata na donjim kuhinjskim ormarićima - otkriva Dries Otten.

Više možete doznati na njegovoj web stranici www.driesotten.be.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:35