VELIKE IDEJE ZA MALE PROSTORE

Elegantne minijaturne kupaonice

 

Kada preuređujete malu kupaonicu često nemate puno izbora niti mogućnost njenog proširenja kako biste dobili prostor s kojim ste apsolutno zadovoljni. No, to ne znači da ona ne može biti uređena s puno stila! Pogledajte u nastavku nekoliko pametnih ideja koje vrijedi razmotriti kada se odlučite uhvatiti ukoštac sa svojim mali prostorom.

Tuš u ovoj maloj kupaonici uređen je istim pločicama kao i ostatak prostora, a sama stijena od stakla postavljena je bez ikakvog okvira što ju čini gotovo neprimjetnom. Time je dobiven dojam većeg prostora!

Uska kupaonica na slici umjesto klasičnog kupaonskog zastora ima prozirnu staklenu stijenu koja funkcionira kao pregrada između toaleta i kade. Ovakva stijena zauzima i fizički i vizualno manje prostora u prostoriji.

Kupaonica jednog obiteljskog doma uređena je cijela sitnim mozaik-pločicama čime je dobivena objedinjenost cjelokupnog prostora.

Zanimljivog izgleda, viseći ormarić s umivaonikom omogućuje stvaranje ležernog dojma i osjećaja prostranosti u ovoj maloj kupaonici.

U malim prostorima korisno je pri uređenju prostora tuša ugraditi i koju policu za smještanje bočica šampona, gela za tuširanje i slično kako ne biste morali žrtvovati svoj prostor za postavljanje klasičnih kupaonskih polica i metalnih košara za držanje potrepština.

Ponekad su mali komadi namještaja i sanitarija savršen odabir za male prostore - pravi dokaz je ovaj mali mjedeni umivaonik. Postavljanje slavine na zid štedi još više prostora, a viseća ploča umjesto tipičnog kupaonskog ormarića dodatno ga otvara.

U minijaturnoj kupaonici u kojoj nema mjesta na zidu za postavljanje klasičnog ogledala taj problem možete zaobići postavljanjem jednostavnog teleskopskog ogledala koje možete pomicati po potrebi bez da vam pritom zaklanja dnevnu svjetlost.

Mali komadi kupaonskog namještaja mogu izgledati elegantno i predstavljati detalj koji prostor čini posebno efektnim. Odličan je primjer umivaonik na uskim metalnim nogama kao na slici!

Kada s nogama daje poseban šarm ovoj kupaonici, a odizanjem tog velikog kupaonskog komada otvara se prostor.

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. travanj 2024 03:03