Uradi sam

Elegantni keramički sat koji možete izraditi sami!

Sat je predmet koji svoje mjesto može naći u bilo kojoj prostoriji u našem domu. Kućni sat ne mora biti ni dosadan ni klasičan, a dobro dođe kako bismo znali koliko još imamo vremena prije početka omiljene serije ili prije dogovora s prijateljima. Danas ima mnogo različitih i zabavnih primjera satova koje možemo objesiti na zid i koji mogu uljepšati našu zidnu galeriju. Ako još niste pronašli sat za sebe, a kreativni ste i volite "uradi sam" projekte, zašto ga ne biste sami napravili? Sve što vam treba jest malo strpljenja, satni mehanizam i lijep keramički tanjur. Jednostavan i elegantan, keramički sat može unijeti u svaki interijer potrebnu dozu stila.


Potrebni materijali

Lijepi tanjur
Bušilica sa svrdlom za bušenje pločica i stakla (svrdlo s tvrdim vrhom za bušenje po keramici - ako ne znate koje bi to moglo biti, pitajte prodavače u dućanu s opremom za dom)
Satni mehanizam
Baterija
Snažno ljepilo
Kukica za vješanje slika
Boja u spreju (po potrebi) ili lak za nokte


Postupak

Ako vam kazaljke sata ne odgovaraju svojom bojom, s lakoćom ih možete obojiti uz pomoć boje u spreju. U slučaju da nemate doma nikakav sprej na raspolaganju, lak za nokte u odabranoj boji također može poslužiti.


U sredini odabranog keramičkog ili staklenog tanjura izbušite rupu s posebnim svrdlom za keramiku. Bušite s prednje strane tanjura prema stražnjoj kako biste izbjegli lom površine na naličju tanjura.

Kod klasičnog sata inače se koristi jednostavan navoj kako bi se pričvrstile kazaljke na satni mehanizam, no vaš će tanjur vjerojatno biti predebeo da bi to funkcioniralo pa vam predlažemo da snažnim ljepilom zalijepite mehanizam na poleđinu tanjura, namjestivši držač kazaljki tako da prođe kroz izbušenu rupu na tanjuru. Istim ljepilom iznad samog mehanizma prilijepite kukicu za vješanje sata na zid.

Kada se ljepilo posuši, okrenite tanjur i namjestite kazaljke sata na odgovarajuće mjesto. Prvo smjestite kraću kazaljku, potom dužu, a zatim kazaljku za sekunde. I gotovi ste!

Izvor: Sugar And Cloth
Foto: Erin Francois

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:45