Made in Croatia

Elegantno i neponovljivo: Originalni proizvodi i komadi namještaja domaće tvrtke Woosio

 Berislava Picek/ CROPIX
Zarazna energija drva i smole. Mladi produkt dizajner Fabian Tadić osmislio je liniju proizvoda od drveta i epoksi smole

PROFIL

  • INFO: originalni proizvodi i komadi namještaja tvrtke Woosio
  • DIZAJN: Fabian Tadić
  • KONTAKT: www.woosio.hr

Poslovna priča Fabiana Tadića i njegove djevojke Katarine Lukač započela je zbog jednog lančića, a danas u radionici stvaraju originalne stolove, zidne satove, luksuzne pepeljare...

Danas vam predstavljamo relativno mlado poduzeće na našem tržištu koje osvaja sinergijom drva i smole, spajajući moderno i tradicionalno. Fabian Tadić osnivač je i direktor poduzeća Woosio, samo su mu 24 godine, a po struci je ing. industrijskog dizajna.

image
Berislava Picek/ CROPIX

- Privatno sam ekstrovertiran, ovisnik o adrenalinu i strastveni ljubitelj dizajnerskih predmeta. Slobodno vrijeme najradije provodim u društvu obitelji, djevojke Katarine Lukač i prijatelja, uz čašu dobrog crnog vina i ukusnu hranu, obožavam igrati tenis i voziti bicikl divljim šumskim stazama, planinariti... Volim život i nastojim živjeti punim plućima - govori nam simpatični Fabian kojeg smo upitali kako je nastao brend Woosio iz Ivanić Grada.

image
Berislava Picek/ CROPIX
image
Berislava Picek/ CROPIX

- Nakon završetka fakulteta bio sam siguran da želim pokrenuti nešto svoje, a s obzirom na to da je drvo moja velika ljubav, bilo je logično da ću krenuti u tom smjeru. Tražio sam nešto drukčije, s čime će se drvo savršeno stapati i odluka je pala na epoksidnu smolu. Najprije je počelo s izradom portfolija za jedan kreativan natječaj, a onda je preraslo u crtanje namještaja i dodataka za dom. Osim što su posebni, ovakvi proizvodi ne dolaze na traci, ne mogu se masovno proizvoditi i upravo je u tome istinska i bezvremenska vrijednost svakog pojedinog proizvoda. Moram istaknuti da je sve počelo zahvaljujući mojoj djevojci Katarini. Naime, onda je jednom prilikom kupila dva lančića u kombinaciji drva i smole. Svidjeli su mi se pa sam se u konačnici počeo baviti time - objašnjava Fabian čiji brend Woosio proizvodi razne originalne proizvode; stolove, zidne satove, luksuzne pepeljare za sve ljubitelje cigara, kutije za ekskluzivna pića, daske za serviranje, a uskoro i lampe te stolce. Prvi proizvod, doznajemo, bio je lančić, nekoliko njih, a zatim su uslijedile daske, satovi, pepeljare i stolovi.

image
Berislava Picek/ CROPIX
image
Berislava Picek/ CROPIX
image
Berislava Picek/ CROPIX

Tvrtka Woosio u proizvodnji koristi visokokvalitetnu epoksidnu smolu otpornu na UV zračenja, vrhunske pigmente (praškaste i alkoholne) i egzotične komade drva, poput masline, crnog hrasta, badema, pistacije, američkog oraha… - Ako je riječ o izradi stola, prije svega, radimo dizajn u digitalnom obliku kako bi klijent znao točno što dobiva. Zatim slijedi priprema drva (daski) i kalupa, ulijevanje smole u nekoliko slojeva, oslobađanje iz kalupa, ravnanje, brušenje, poliranje, završni premaz, pakiranje i isporuka. Zvuči jednostavno… - smije se Fabian koji je posebno ponosan na stol koji je nedavno izašao iz radionice Woosio.

image
Berislava Picek/ CROPIX
image
Berislava Picek/ CROPIX

- Bio je to najzahtjevniji projekt dosad. Zadatak je bio izraditi ‘two standing positions, live edge, waterfall table’, u prijevodu stol u obliku vodopada, živih (ne rezanih) rubova uz opciju da se stol može okrenuti da bude viši, odnosno niži. Klijent je oduševljen, a ja sam napredovao za stepenicu - kaže.

Planira, ističe, izraditi još mnoštvo ludih stvari koje pomiču granice dizajna, umjetnosti i stvaralaštva, zaposliti ljude koji će mu pomoći u tome, opremiti zanimljive interijere, otvoriti showroom... Korak po korak, govori, prema budućnosti.

Proizvodi se rade po želji klijenta, a cijene ovise o vrsti drva, količini smole i načinu izvedbe. Više na www.woosio.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 18:39