NOVI TRENDOVI

Evo kako besprijekorno stilizirati kuhinjske police u samo par laganih koraka

 Unsplash
Prema izvještaju s Pinteresta za 2021. godinu, pretraživanje za "plutajuće kuhinjske police" je poraslo za 130%

Police u kuhinji umjesto uobičajenih ormarića postale su trend u uređenju doma koji izgleda ne jenjava, nego samo još više preuzima vlast. Mislili smo da će samo oni odvažni ili veliki ljubitelji čišćenja pasti na njihov šarm, ali smo se prevarili. Sada ih možete ih pronaći u kuhinjama gotovo svakog stila, obično kao prizor koji više nalikuje umjetničkoj slici, nego spremištu za posuđe. Prema izvještaju s Pinteresta za 2021. godinu, pretraživanje za "plutajuće kuhinjske police" je poraslo za 130% u usporedbi s prethodnom godinom što zapravo dosta govori o ovom trendu.

image
Unsplash

Police pružaju priliku da pokažete svoju osobnost u kuhinji, ali kako pretvoriti svoju zbrku tanjura i šalica u skladan prizor može biti zastrašujuće. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih trikova koji vam mogu pomoći stvoriti zavidnu #shelfie koristeći (uglavnom) predmete koje već posjedujete. Slijedite ove korake za oblikovanje kuhinjskih polica kako biste bez napora dobili prekrasno uređen prostor.

image
Unsplash

1. Uredite svoju kolekciju

Police trebaju biti rezervirane za promišljen odabir predmeta. Za početak procijenite svoju kolekciju posuđa i izvucite ono osnovno što zapravo svakodnevno koristite, poput tanjura, zdjela, šalica i čaša. Pohranjivanje ovih predmeta na police omogućuje brzi pristup posuđu koje najčešće upotrebljavate, osiguravajući da prostor s policama bude funkcionalan.

Razmotrite koliko posuđa obično koristite u danu i nemojte izlagati na policama ništa više od toga. Da biste izbjegli prenatrpan izgled, odolite želji da iskoristite sav raspoloživi prostor za pohranu. Pronađite drugi prostor za rezervno posuđe i sve što radije ne biste pokazali.

image
Unsplash

2. Kombinirajte posuđe s drugim predmetima

Kombinirajte svakodnevno posuđe s dodacima kako biste stvorili zanimljiviji raspored. Potražite po kući predmete koji mogu dodati dimenziju i osobnost kuhinjskim policama. Zgrabite biljku iz dnevnog boravka i izvucite nekoliko kuharica. Skupite vaze, pladnjeve, svijećnjake i ostale ukrasne predmete koji su usklađeni s paletom boja vaše kuhinje. Sajmovi i oglasnici su također izvrsno mjesto za pronalazak jeftinih umjetnina ili zabavnih dodataka koji nadopunjuju vaš dekor polica.

image
Unsplash

3. Stavite predmete na police prema korištenju

Razmislite o jednostavnosti pristupa dok odlučujete gdje ćete predmete staviti na police. Na primjer, posuđe koje svakodnevno upotrebljavate trebalo bi biti poredano na nižim policama tako da je lako doći do njega. Rezervirajte gornju policu za manje korištene predmete poput otmjenog staklenog posuđa ili umjetnina i dodataka koji su samo za pokazivanje. Pazite da posuđe nije složeno previsoko ili nestabilno kako ne biste izazvali lavinu kad vadite komad.

image
Unsplash

4. Različite veličine i razmjeri

Koristite predmete raznih oblika i veličina kako biste stvorili vizualno zanimljiviji raspored. Započnite s najvećim predmetima, poput uokvirenih umjetnina, daskama za rezanje ili visokim vazama, i raširite ih po policama. Zatim praznine popunite komadima srednje veličine, vodeći računa da predmete sličnih boja, uzoraka ili oblika raspodijelite za uravnotežen izgled. Upotpunite izgled najmanjim dodacima kako biste stvorili slojeviti, kompaktan efekt. Općenito, najbolje je ostaviti malo prostora između predmeta kako aranžman ne bi izgledao previše natrpan, ali slobodno preklopite nekoliko dijelova za ležerniji prikaz.

image
Unsplash

5. Područja ispod police

Ne zaboravite na prostor ispod kuhinjskih polica. Koristite ovo područje radne površine za kompletiranje aranžmana i dovršavanje izgleda. Naslonite nekoliko dasaka za rezanje na zid radi malo teksture i topline ili dodajte posudu s voćem ili začinskim biljem radi svježine. Opet, varirajte veličine i oblike za dinamičniji izgled.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 05:22