prije i poslije

Evo kako to izgleda kad Ikeina polica za knjige postane udobna klupa u kuhinji

 Yves Verelst
Od druženja s prijateljima do nedjeljnog jutarnjeg odmora uz kavu, ovo je makeover za koji niste ni znali da je vašoj kuhinji potreban

Kultni KALLAX – možda je najpoznatiji IKEA -in komad namještaja i iznova nalazimo načine kako ga laganim trikovima transformirati u nešto drugo. Međutim, možda smo upravo otkrili KALLAX trik koji još niste vidjeli do sada.

Upoznajte Yvesa Verelsta, koji je pretvorio svoj konvencionalni KALLAX u elegantnu klupu koja je središnja točka njegove kuhinje. Iako ova soba nije najortodoksnije mjesto za ovakvu skandi jedinicu, Yvesov novi komad inspirira da redizajnirate policu i stvorite funkcionalan - ali ništa manje prigodan namještaj u ovoj društvenoj prostoriji vašeg doma.

image
Yves Verelst

Od druženja s prijateljima do nedjeljnog jutarnjeg odmora uz kavu, ovo je KALLAX makeover za koji niste ni znali da je vašoj kuhinji potreban. Ali kako je Yves pretvorio voljenu jedinicu u elegantno sjedalo? U nastavku saznajte cijeli proces.

image
Yves Verelst

IKEA KALLAX: PRIJE PRENAMJENE

Yves objašnjava da je ideja za klupu došla iz njegove želje da stvori dodatni prostor - i malo udobnosti u svojoj kuhinji. Također je želio uključiti električne utikače u namještaj, stoga je krenuo u kupnju svoje KALLAX police i ostalih potrebnih dodataka.

image
Yves Verelst

Nakon kupnje, Yves je sastavio jedinicu, a zatim i dodatne bočne kutije koje je također koristio za spremanje. „U mom slučaju, ova je konstrukcija morala stati između dva druga ormara, pa sam dodao bočne kutije koje su približno 30 cm široke”, objašnjava Yves na svom blogu.

Dodaje kako, ako nemate nikakvih ograničenja u prostoru, klupu možete učiniti u veličini koja vam je po želji.

IKEA KALLAX: TIJEKOM PRENAMJENE

Sljedeći korak uključivao je rezanje prostora za sjedenje, što je Yves učinio kružnom pilom od velikog komada šperploče. Za dubinu klupe – koja služi za sjedenje - on preporučuje pronalaženje udobnog sjedala u drugom dijelu vašeg doma i mjerenje dubine sjedenja - jer to djeluje kao osnova vašeg dizajna.

image
Yves Verelst

„Položio sam sve trake na stol, izrezane su na isti način kao i klupa, zatim sam dodao cijelu tonu ljepila za drvo i položio šperploču na vrh”, objašnjava. Yves je završio prostor za sjedenje dodavanjem rubova tvrdog drva koji komadu daju doista prilagođenu estetiku.

Zatim, nakon što je sjedalo bilo dovršeno, Yves je ukrasio stražnji dio klupe dodavanjem hrastovih i borovih traka na šperploču.

IKEA KALLAX: NAKON PRENAMJENE

Kad je struktura dovršena, Yves je ukrasio klupu rustikalnim svjetlima, IKEA -inim BRANÄS kutijama za pohranu i mekim namještajem - kako bi naglasio "ugodan" izgled za kojim je toliko žudio. Rezultat je moderni kuhinjski namještaj koji i mi želimo u svome domu.

image
Yves Verelst
image
Yves Verelst

„Nakon što sam postavio klupu između dva ormara, došlo je vrijeme da napravim nekoliko fotografija, napunim kutije i zamolim svoju suprugu da napravi jastuk za klupu', kaže Yves.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 01:26