Udobno sam smještena na kauču ...

Evo zašto volim kupovati u Ikei!

Odlazak u Ikeu nije poput tipičnog odlaska u kupovinu. Evo kako to najčešće izgleda...

Petak

21.00

Udobno sam smještena na kauč nakon uspješno odrađenog radnog tjedna, u krilu držim laptop i već dva sata nemilice klikam po Ikeinoj internetskoj stranici. Naime, odlučila sam se savjesno pripremiti za kupovinu. Čak i uz najbolju namjeru, popis stvari koje "trebam" ubrzo se pretvorio u popis stvari koje strastveno želim, a njihov broj se iz minute u minutu nastavio povećavati. Moj suprug bi tek tu i tamo sa znatiželjom zavirio na ekran i svaki put zavrtio glavom uz već dobro poznat komentar "To nam ne treba". Ha, to on misli. Srećom, na izlet u Ikeu idem s prijateljicom i sve je dopušteno, a IKEA FAMILY kartica spremljena čeka u novčaniku.

Subota

11.00

Oko 11 sati vožnju automobila zamijenile smo vožnjom praznih kolica, no ne zadugo! Kako smo prolazile po prostorijama, svako malo jedna od nas bi uskliknula od veselja, a predmet koji je uzrokovao to oduševljenje ili bi završio u kolicima ili na fotki u mobitelu. Podijelile smo kolica napola "kako ne bismo pretjerale", ali sudeći prema brzini kojom su se počela puniti, taj je plan otpočetka bio osuđen na propast. Popis koji sam večer prije sastavljala još je bio aktualan, ali su mu uskoro nadodani i ukrasni jastučići, mirisne svijeće i nezaobilazne najmekše dekice na svijetu!

12.30

Glad nas je natjerala na ručak, pa smo prvi put tog dana izvukle svoje IKEA FAMILY kartice kako bismo smanjile cijenu svojih obroka. Site i sretne, ubrzo smo nastavile s obilaskom, pri čemu bi mi još tu i tamo glavom prošao glas mojeg supruga i ono "To nam ne treba", ali sam mu se ipak uspjela oduprijeti. Razgledavale smo sve te predivne predmete za dom i zamišljale ih u svojoj kuhinji, na stolu u blagovaonici, na zidu dnevnog boravka i na krevetu u spavaćoj sobi. Kako tome odoljeti?

15.00

Četiri sata kasnije napokon smo se uspjele dovući do blagajne. Obje smo dobro znale da će "šteta" za naš bankovni račun biti pozamašna, ali smo i jedna i druga imale asa u rukavu - bolje rečeno narančastu IKEA FAMILY karticu u novčaniku koja nas je spasila. Od 30 kuna popusta za posudu za pečenje, 50 kuna za zavjese i jednako toliko za ukrasni stolić, pa do čak 300 kuna popusta za tepih, koji je kao stvoren za naš hodnik, sa zadovoljstvom sam gledala kako djevojke na blagajni skidaju brojke s finalnog iznosa.

17.30

Otključavam vrata stana, a hodnik iza mene prepun je prepoznatljivih plavih vrećica. Dočekuje me znatiželjni muž, unosi stvari unutra i odmah kreće u inspekciju. Nevjerojatno, ali tek kod treće vrećice počinje gunđati. Već sam bila spremna boriti se za ukrasni jastučić bez kojeg "naš život jednostavno ne bi bio isti" kad je izvadio staklenu posudu za pečenje (da, onu kupljenu s popustom) i bez riječi ju stavio na stol. Za tri minute vratio se iz kuhinje s identičnom posudom koju smo prošli put kupili, pospremili i zaboravili. Ups! Na moju sreću, za IKEA FAMILY članove vrijedi neograničen rok povrata i zamjene nekorištenih proizvoda, što znači da idući put kada se odlučimo na izlet do Ikee, nosimo i posudu sa sobom. Ipak nam se isplatilo što sam nas učlanila, a i zbog toga je bio gunđao.

Postani i ti član IKEA Family programa prijavom OVDJE i uživaj u brojnim pogodnostima, popustima, posebnim ponudama i uslugama, te jedinstvenom IKEA FAMILY asortimanu. Ako ti je IKEA draga, obožavat ćeš IKEA FAMILY.

Foto: IKEA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 21:33