novi kompleks

Facebook gradi novo "selo" koje uključuje apartmane, trgovine i sve drugo potrebno za život

 Willow Village
Poznata kao Willow Village, ova će se zajednica nalaziti u blizini trenutnog sjedišta Facebooka u parku Menlo

Iako je Facebook najpoznatiji kao platforma za društvene medije, njegovi dizajnerski pothvati - uključujući sjedište koje je dizajnirao Frank Gehry u Menlo Parku u Kaliforniji - vrijedni su svake pozornosti. Stoga smo zavirili malo i u njihov posljednji projekt. Naime, u pripremi je izgradnja novog velikog Facebook „sela” koje se sastoji od kombinacija mješovite namjene koja će zamijeniti postojeće skladište uredskog prostora od milijun četvornih metara novim uredskim prostorom, kao i stambenim jedinicama koje uključuju 1 729 apartmana te supermarkete, hotel s 193 sobe i brojne restorane i trgovine. I to nije rezervirano samo za zaposlenike Facebooka; tko god poželi može tamo nešto unajmiti i kupiti za sebe.

image
Willow Village
image
Willow Village

Poznata kao Willow Village, ova će se zajednica nalaziti u blizini trenutnog sjedišta Facebooka u parku Menlo, pretvarajući okolno imanje u ugodan prostor za život. Facebook na razvoju surađuje sa Signature Development Group, tvrtkom za razvoj nekretnina sa sjedištem u Oaklandu u Kaliforniji. Iako zvuči grandiozno ovaj projekt nije prvenstveno namijenjen vrhunskom stanovanju: od 1 729 stanova, njih 320 bit će ponuđeno po pristupačnim cijenama, a 120 će biti namijenjeno starijim građanima.

image
Willow Village

„Slušanje, razumijevanje i omogućavanje potrebnih stavki koje naši susjedi najviše žele bilo je ključno za naš proces u Willow Villageu", kaže Mike Ghielmetti, predsjednik Signature Development Group, u priopćenju za medije. "Balansiranje poslova i stanovanja, isporuka trgovinama s namirnicama, pomoć u upravljanju prometnim utjecajima, pružanje pristupačnog stana, posebno starijim osobama, bili su to prioriteti koje su naši susjedi i čelnici Menlo Parka izravno tražili."

image
Willow Village

Ostale pogodnosti Willow Villagea uključuju povišen park koji se proteže na skoro 300 metara četvornih, biciklističke staze, ljekarne, prostrane pločnike, kafiće i poslovnu zgradu od 1,25 milijuna četvornih metara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 01:26