PRIJE I POSLIJE

Fantastična obnova stare kuhinje iz prošlog stoljeća u prostor iz kojeg ne biste izlazili

 Lauren Pressey
Proširivanjem tlocrta iz 1950-ih te rušenjem zida između kuhinje i dnevnog boravka, Hayslett je prostoriji dodala 37 kvadrata

Stari tepih, podovi od linoleuma i osam oronulih ormarića - to je bila kuhinja u kući klijenata Linde Haylett koja datira još iz prošlog stoljeća i koja je svakako vidjela i bolje dane, ali to dizajnericu nije spriječilo da sanja o tome što bi to moglo biti od tog prostora.

image
Lauren Pressey

Proširivanjem tlocrta iz 1950-ih te rušenjem zida između kuhinje i dnevnog boravka, Hayslett je prostoriji dodala 37 metara četvornih koji sada uključuju novi prostor za blagovanje, nove ormariće i uređaje, kao i bar i stolove za druženje. Plus svjetlo, puno više svjetla.

Osim funkcionalnog djela i proširenja prostora, dizajnerica ga je oživjela i malim detaljima tako da je na jednom je zidu objesila kolekciju neusklađenih dasaka za kruh, a vlasnici mogu uzeti jednu kad god im se javi želja za sirom i krekerima. Novi kuhinjski ormariću su zapravo zvijezda cijelog prostora. Tamnozeleni ormarići utemeljuju cijelu prostoriju, a razigrane boje koje su dodane u sitnicama daju živost cijeloj kuhinji.

Kako bi prevladala izazove pandemije velikih cijena i oskudnih zaliha, s velikim je uspjehom nabavila podove i ormariće na popustima i sada prostor kuhinje ima čak 27 ormarića, dok je nekada imao samo osam. Ovaj veliki broj je savršen za vlasnika kuće koji voli kuhati za sebe i velika društva prijatelja. Nova atmosfera pršti osvježenjem i ugodom, a vlasnik već ima planove za organizaciju večera i stvaranje trajnih uspomena u prostoru.

image
Lauren Pressey

Dizajnerica priznaje kako je joj je najdraži dio u ovoj osvježenoj kuhinji višenamjenska klupa koja može poslužiti kao mjesto ispijanja kave, objedovanja ili kao radna stanica.

- Klijent sada može imati tri puta više gostiju i sada više voli kuhati jer se lakše snalazi u kuhinji i priređivanju velike večere – kaže Hayslett za House Beautiful.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. ožujak 2024 08:58