KOJA COOL IDEJA

Fetch House je kućica iz snova za svakog psa: 1000 teniskih loptica i sklonište sve u jednom

Radi se o natječaju koji je fokusiran na dizajniranje i projektiranje prostora za pse i mačke

Velika arhitektonska tvrtka callisonrtkl koja se bavi projektiranjem i dizajniranjem već preko 70 godina ovom prilikom se malo zaigrala i pristupila natječaju dallasbarknbuild i oduševila nas svojim domišljatim rješenjem.

Naime, radi se o natječaju koji je fokusiran na dizajniranje i projektiranje prostora za pse i mačke, a obično sudjeluju istaknuti profesionalni timovi koji se sastoje od arhitekata i izvođača. Nakon završetka natječaja gotove kućice za pse i mačke izložene su u NorthPark centru u Dallasu tijekom druge polovice studenog i ocjenjuju se prema kvaliteti dizajna i gradnje. Kućice za pse i mačke nalaze se na aukciji, a sav prihod ide SPCA-u u Teksasu – društvu za zaštitu životinja.



Tvrtka callisonrtkl ovom prilikom je osmislila kako je sami nazivaju "Kućicu iz snova za pse". Takozvani FETCH House interaktivno je sklonište za vašeg najboljeg prijatelja, istražujući kako digitalni dizajn i izrada mogu promijeniti način na koji razmišljamo o tome kako gradimo i živimo.



Dizajn koristi tehnologiju za promicanje aktivnog načina života kroz kontinuiranu fasadu od preko 1000 standardnih teniskih loptica koja je zatim međusobno povezana modularnom potpornom strukturom 3D ispisanom laganom plastikom. Lopte, koje se kompresijom drže na mjestu, mogu se izvući kako biste se mogli igrati sa svojim psom. Nakon sati uživanja, loptice se mogu ponovo umetnuti u kućicu za pse. Stanična priroda dizajna omogućuje vam slučajno uklanjanje kuglica ili možete stvoriti jedinstvene uzorke koji omogućuju filtriranje više svjetlosti ili zraka u kućicu za pse.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:47