nova trendi biljka

Fikus gumijevac

U potrazi ste za novom sobnom biljkom koja će vas oduševljavati svojom ljepotom iz dana u dan, a popularne biljke poput maslina, palme, banane i smokve nisu vas impresionirale? Želite pritom biljku koja ne zahtijeva puno njege, a izgleda raskošno i lijepo? Vrijeme je da u svoj dom uvedete... Fikus gumijevac! Tamnozelenih mesnatih listova, lat. ficus elastica biljka je koja voli puno svjetlosti, a u roku od nekoliko godina mogu izrasti do impresivnih visina, pogotovo ako svoju biljku stavite van tijekom ljeta.



Ako imate strpljenja i počnete uzgajati svoj fikus kao mladu biljku, bit će bolje prilagođen životu u zatvorenom nego kupite li već zrelu biljku fikusa. Želite li da vaša biljka ostane mala, zadržite manju teglicu koja će ograničavati njezin rast. U nastavku pogledajte sedam razloga zašto je upravo ova biljka odličan izbor za vaš dom.







Fikus gumijevac...

... izgleda dramatično!

Ova vrsta fikusa izgleda iznimno skulpturalno, pogotovo kada ima puno prostora za rast. Tako može postati izvrsna točka fokusa u minimalističkoj prostoriji sa suzdržanim uređenjem.

... odličan su detalj za popuniti čudan ugao.

Skandinavski dom na fotografiji prepun je biljaka, uključujući fikus gumijevac u dnevnom boravku koji oživljava čudan kutak u prostoriji.

... detalj je zaista chic prostora.

Osim što se često javljaju u reklamama poznatih proizvođača boja i proizvoda za dom, dizajnerima je čest izbor upravo zbog svoje dojmljive strukture i raskošnog izgleda.

... uklapa se u svaki stil.

Fikus gumijevac dovoljno je jednostavnog oblika da se uklapa u svaki interijer, neovisno o stilu uređenja. Na fotografiji izgleda divno u modernom domu prepunom grafičkih detalja.

... iznimno je fotogeničan.

Mesnati listovi ovog fikusa predstavljaju zanimljiv motiv za fotografiranje.

... ima osobnost.

Neovisno radi li se o malim ili velikim primjercima, ovi fikusi rastu u jedinstvenim oblicima ovisno o uvjetima u kojima se nalaze.

... lako se održava.

Čak i ako malo zanemarite svoj fikus i zaboravite ga zaliti, on će svejedno uspijevati. Ljeti, kada je sezona rasta, potrebno je održavati vlažnost zemlje, a ostatak vremena potrebno ju je zaliti tek jednom do dva puta mjesečno

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 14:09