objekt žudnje

Fizioterapeut kreirao najskuplji jastuk na svijetu: ‘Skeniramo glavu kupca i onda izrađujemo jastuk od tkanine od 24-karatnog zlata, dijamanata i safira‘

 www.tailormadepillow.com

Nizozemski fizioterapeut razvio je jastuk za koji tvrdi da može riješiti sve vaše probleme sa spavanjem. Taj jastuk, u nekoliko godina na tržištu, postao je jedan od najtraženijih proizvoda među kupcima, a nizozemski fizioterapeut Thijs van der Hilst, inače specijalist za vratnu kralježnicu razvio je unosan i dobar biznis zahvaljujući ovom jastuku. Kada je tek predstavljen javnosti koštao je nevjerojatnih 57.000 američkih dolara.

Thijs van der Hilst kaže kako je godinama radio na savršenom jastuku koji je potom izradio od pomno odabranih materijala, točnije "Mullberry" svile, egipatskog pamuka, nizozemske netoksične memorijske pjene i tkanine od 24-karatnog zlata. Također, jastuk je ukrašen s četiri ogromna dijamanta i velikim safirom.

Iako su ga kritizirali da je napravio jastuk ‘samo za bogate kupce?, fizioterapeut tvrdi kako to nije istina i kako je svaki jastuk drugačiji i izrađuje se posebno prema potrebama i navikama klijenata.

- Dugo sam proučavala vratnu kralježnicu i uvijek sam savjetovao svoje klijente kako kupiti dobar jastuk. A onda sam se zapitao: Zašto ne bih sam pokušao napraviti idealan jastuk? Svaka osoba treba poseban jastuk, jer prvenstveno nismo svi iste visine i vrat je svima drugačije dužine. Zato svatko od nas treba posebno izrađen jastuk, koji bi odgovarao baš njegovim potrebama - kaže Hilst.

Koristeći prijenosni trodimenzionalni skener, Hilst kaže da može skenirati oblik glave klijenata diljem svijeta. Upravo na temelju ovog skenera Hilst i njegov tim mogu stvoriti idealan jastuk. Na temelju dobivenih mjera, Hilst posebnim algoritmom dizajnira jastuk. Iako djeluje kao da je cijeli proces jako složen i kompleksan, jastuk će sigurno odgovarati klijentu za kojeg je izrađen. Barem tako tvrdi Hilst i njegov najuži tim. Za kraj, jastuk dolazi u posebno izrađenoj Louis Vuitton torbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:04