PRESLATKO!

Funkcionalni minijaturni televizori apsolutni su hit za zabavno gledanje filmova

 TinyCircuits
TinyCircuits, proizvođači minijaturne elektronike i igračaka, stvorili su drugu verziju svog TinyTV-a

Dok pametni telefoni postaju sve veći i duži, izgleda da negdje televizori postaju sve manji i sitniji. TinyCircuits, proizvođači minijaturne elektronike i igračaka, stvorili su drugu verziju svog TinyTV-a, nadogradnju svog prethodnog DIY projekta s većom razlučivošću zaslona, rotirajućim gumbima, podrškom za daljinsko upravljanje, USB-C i unaprijed učitanim filmovima.

Dok je prva verzija za strpljive – dolazi kao DIY kit, samo da napomenemo – nadograđena verzija je napunjena videozapisima i već je sastavljena, tako da korisnici mogu odmah gledati filmove u pokretu.

TinyCircuits još uvijek korisnicima daje priliku da učitaju svoje vlastite videozapise, u slučaju da im se prethodno učitani ne sviđaju. Novi maleni televizori imaju namjenski USB priključak, tako da ih korisnici mogu samo priključiti na svoja računala i učitati svoje omiljene videozapise.

Možda će prvo morati pretvoriti videozapise, ali tvrtka je pokrila svoje korisnike budući da ih priručnik informira kako to učiniti. Također, nema brige ako korisnici zaborave slušalice. Funkcionalni minijaturni televizori imaju zvučnike.

TinyTV 2 ovaj put ima svijetli zaslon u usporedbi sa svojim DIY pretečom. Dva okretna gumba čekaju korisnika da se poigra ili kontrolira odabire kanala i glasnoće. Tu je i infracrveni sustav unutar funkcionalnog minijaturnog televizora koji prima signal s priloženog daljinskog upravljača. Zvučnik se nalazi na prednjem dijelu. Ako su korisnici zabrinuti zbog veličine filmova koje žele učitati na televizor, tvrtka se nada da će ugrađeni microSD od 8 GB moći zadovoljiti njihove potrebe za do 10 sati videa.

Za razliku od današnjih pametnih televizora i televizora s ravnim ekranom, TinyTV 2 je zatvoren u čvrstom plastičnom kućištu s ugrađenom punjivom baterijom.

Neki korisnici možda žele još manju veličinu od TinyTV 2, a TinyCircuits je već korak ispred njih. Tvrtka je također predstavila TinyTV Mini, koji je toliko malen da se može usporediti s veličinom grožđa. Ovaj sićušni televizor ima sjajan OLED zaslon koji projicira HD pokretne slike. Ima gotovo iste značajke kao i Tiny TV2 osim zaslona i gumba za uključivanje, kanal i glasnoću na vrhu kućišta.

KORISNICI MOGU PRILAGODITI VLASTITE VIDEOZAPASE

Kada je u pitanju učitavanje vlastitih videozapisa, TinyCircuits svojim korisnicima nudi video konverter jednostavan za korištenje koji se može koristiti na različitim operativnim sustavima za pretvaranje standardnih vrsta video zapisa u datoteke koje se mogu reproducirati na TinyTV-ima. Kako bi dodali zabavu pretvorbi, korisnici također mogu prilagoditi efekte kao što su statičnost i ponavljanje videozapisa pomoću programa tvrtke.

Korisnici samo trebaju uključiti kabel u računalo, pretvoriti video zapise, kopirati i zalijepiti – kao i obično – a zatim će se video pojaviti kao kanal na Tiny TV-ima. Da bi ga gledali, moraju koristiti okretne gumbe za Tiny TV2 i jedan od gornjih gumba na Tiny TV Mini. Također mogu koristiti infracrveni daljinski upravljač.

Korisnici koji ne vole velike zaslone dok gledaju filmove ili čak rade na internetu mogu koristiti funkcionalne minijaturne televizore kao svoje druge zaslone. Tiny TV-i mogu odražavati ono što se prikazuje na zaslonu računala izravno na Tiny TV-ima pomoću softvera tvrtke i dok je TV priključen na računalo.

Što se tiče dizajna, čini se da je kristalni TV glavna zvijezda sa svojom prozirnom bojom koja ovisnicima o tehnologiji pruža pogled na ono što se unutra događa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 08:25