PAMETNA RJEŠENJA

Gdje s krevetom u malom stanu? Izvuci, podigni, spusti ili pregradi, i prostor za krevet je tu

 Sullivan Building & Design Group
Pogledajte ova genijalna rješenja za skrivanje dodatnog kreveta da vidite što bi moglo funkcionirati u vašem domu

Kreveti su veliki komadi namještaja, pa ugradnja jednog u mali prostor može biti izazov. Međutim, bilo da vam je potreban prostor za spavanje za goste ili želite sami sebi urediti spavaću sobu u studio apartmanu, postoje dizajni koji mogu činiti čuda. Pogledajte ova genijalna rješenja da vidite što bi moglo funkcionirati u vašem domu.

image
Diane Burgio Design

Nemate prostora za krevet?

image
Diane Burgio Design

Sakrijte udoban krevet za jednu osobu. Ovakva jedinica bi mogla funkcionirati ako vam zaista nedostaje mjesta za dodatni krevet - ovaj nenametljivo sjedi u dnevnoj sobi.

Spustite

image
Kia Designs

Vlasnici ovog dvosobnog stana u istočnom Londonu trebali su i radni prostor i gostinjsku sobu - uobičajenu želju među onima u malim kućama. Odgovor je bio stvoriti stalan prostor za učenje, zajedno s puno prostora za pohranu i bračni krevet, koji se po potrebi spušta iz ormarića.

image
Kia Designs

Dvostruka vrata se uredno uvlače. Činjenica da su prekriveni plutom znači da djeluju kao ogromna oglasna ploča za poruke i prikaze; oni mogu ostati na mjestu kada se vrata otvore, tako da nema potrebe trošiti vrijeme na raščišćavanje. Komplet polica uz ulaz pruža dodatnu pohranu, a košare i kutije drže sve u redu.

Izvucite

image
Batiik Studio

Svima nam je poznat krevet ispod kreveta. Ali što ako uopće nemate krevet? Zašto ne biste uzeli tu ideju i stavili madrac ispod nečeg drugog?

image
Batiik Studio

Arhitekt koji je radio na ovom prostoru u Parizu imao je briljantnu ideju da podigne pod u kuhinjskom prostoru kako bi stvorio dom za madrac. Osim što skriva krevet, platforma od brezove šperploče ocrtava kuhinju i sadrži prostrani pretinac za odlaganje na desnoj strani. Slaganjem stola i izvlačenjem madraca ispod njega, vlasnik ima instant spavaću sobu, upotpunjenu noćnim ormarićem. Također se može koristiti krevet kao sofa tako da ga se izvuče samo do pola. Daska od letvica koja služi kao oslonac za blagovaonski stol, na koji može stati šest osoba, daje uzglavlje za krevet ili naslon za sofu.

Podignite

image
bldb studio

Sklopivi i klizni kreveti izvrsno iskorištavaju prostor, ali za nešto trajnije pogledajte ovaj genijalan dizajn. Par koji živi u ovom malom stanu u Francuskoj želio je da ostane što otvoreniji. Rješenje je bila ova višenamjenska kutija, koja uključuje krevet, ormare za pohranu, pa čak i svojevrsni podrum. Struktura prekrivena MDF-om je oko 250 x 150 centimetara. Stubište je široko skoro 50 centimetara.

image
bldb studio

Krevetu se može pristupiti kroz mala vrata na vrhu stubišta. Vrata na prednjoj strani mogu se otvoriti za prozračnost ili ostaviti zatvorena tako da se police za časopise mogu koristiti za noćne stvari. Visina "spavaće sobe" je oko 120 centimetara, što je dovoljno mjesta za sjedenje. Dolje je ostalo mjesta za ormare za pohranu. Ukupno je pet ormarića, od kojih tri služe za odjeću.

Pregradite

image
atelier daaa

Arhitekt koji je projektirao ovu garsonjeru od 26 četvornih metara također je želio trajnije rješenje. Spavaća soba ne gubi ni centimetar, a madrac praktički ispunjava prostor, a u njemu se stoji i mnoštvo skladišta.

Ova mat lakirana ploča od brezove šperploče može kliziti preko kako bi sakrila krevet i izložila TV i regal u dnevnom boravku ili ostavite otvorenim kako biste omogućili pristup spavaćoj sobi iza.

image
atelier daaa

Otvorena vrata skrivaju perilicu rublja i bojler, a iza njih je garderobni prostor u koji se ulazi iz spavaće sobe. Cijeli se madrac podiže s platforme visoke 50 centimetara kako bi se otkrio prostor za pohranu u koji se mogu smjestiti veće stvari.

Polica za knjige pametno je dizajnirana tako da je široka samo 17 centimetara na vrhu, ali krade prostor s platforme za spavanje na dnu kako bi stvorila dublje ormariće za smještaj usmjerivača.

image
atelier daaa

Gornji dio police za knjige je otvoren tako da se može koristiti i u spavaćoj sobi. Kao da ovo sve nije dovoljno, tu je i "kućni ured" - ugrađeni stol uz zid prozora.

Napravite prostora

image
Emilie Melin Architects

Ako želite uklopiti dodatnu sobu u postojeći životni prostor, ova ideja može vam se svidjeti.

Arhitekt je u garsonijeru ugurao malu spavaću sobu, ukravši prostor iz kupaonice kao i iz dnevnog dijela. Prozor i vrata s čeličnim okvirom omogućuju spavaćoj sobi da posudi svjetlost iz svijetle dnevne sobe. Odabirom tamnih okvira definira se granica između prostorija.

image
Emilie Melin Architects

Arhitekt je uspio uklopiti ne samo bračni krevet, već i police i ormare za pohranu. Struktura je također stvorila priliku da se u dnevni boravak uklopi više prostora za ormar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. ožujak 2024 07:04