Najslađi jastuci punjeni lavandom

Gloopy

Predstavljamo vam dvojac čije proizvode turisti masovno kupuju opisujući ih kao savršen suvenir

Hrvatski kreativci ne prestaju nas iznenađivati svojim originalnim idejama na svakom koraku. Ovaj put predstavljamo vam brend originalnog imena – Gloopy. Simpatični jastučići u obliku životinja punjeni eko lavandom mogu poslužiti kao tradicionalan miris za ormar ili ladice, manji primjerci mogu osvježavati torbice, ali koriste se i kao ukras za dom jer u sebi imaju i praktičan magnetić, a djeca se naprosto obožavaju igrati njima jer, za razliku od drugih igračaka, odlično mirišu. Iza ovih maštovitih ukrasa stoje kreativke Lara Glavić Končar i Sunčana Vrtarić, prijateljice još od vrtićkih dana. Sjajno se slažu i odlično surađuju, a na ideju za Gloopyje došle su spontano i sasvim slučajno.

Vole smišljati imena, pa se tako Gloopyji zovu Čudni Božo, Spike, Mischo, Mate ili Jadranko

– Na moru gdje ljetujemo imamo vrt s raznim biljem, a moj sin je želio da mu napravim pauka punjenog lavandom. Ja sam mu ispunila tu želju, a nakon toga smo Sunčana i ja došle na ideju da bismo mogle na isti način izrađivati i druge životinjice. I tako se rodilo prvih pet Gloopyja: šišmiš Schmischmisch, pauk Spike, gušter Sunny, zmija Slinky i miš Mischo. Bilo nam je bitno da to budu životinjice koje ljudi zapravo ne žele u ormaru, ali simpatično izrađene. Onda smo dodale magnetiće radi praktičnosti. Prve primjerke poklanjale smo prijateljima, a kako su se svima zaista svidjeli, odlučile smo krenuti u proizvodnju – govori nam Lara, po struci industrijska dizajnerica koja se već dugo bavi grafičkim i web dizajnom.



Svaki lik ima i pjesmicu

Gloopyji su u potpunosti hand made, prvo se iskroje i izrežu oblici pa se okrene i dobro ispegla materijal, zatim se pune, dodaju magnetići, oči, gumbići ili drugi detalji, a slijedi pakiranje. Kako se lavanda neizbježno poistovjećuje s Dalmacijom, cure su krenule u izradu morske linije koja je prikladna za suvenire. Čine je morski konjic Toni, hobotnica Kate, morska zvijezda Ante, rak Roko, ribica Luce i tri srdelice – Stipe, Mate i Jadranko.

– Jako se zabavljamo smišljajući imena, a o svakom liku imamo i duhovite priče, pjesmice na hrvatskom i engleskom jeziku koje nam piše prijateljica Katarina Đorić, a one dolaze na ambalaži uz svaki kupljeni primjerak. Ja sam lutkarica u Zagrebačkom kazalištu lutaka i nije mi stran taj maštoviti svijet izmišljenih likova, a kako Lara ima sina, mi smo skroz podjetinjile i uvijek smo u doticaju s onim dječjim u nama. Zanimaju nas i retro igračke i rado bismo se u budućnosti bavile i time -iznosi nam planove za budućnost Sunčana.

Laserski rezana bukva

Novi proizvodi ovog kreativnog dvojca su kuhinjski podmetači HOTHOTHOT i interaktivne igračke Shadow Puppets. Riječ je o istim životinjskim likovima prisutnim i na jastučićima, a izrađeni su od laserski rezane bukove šperploče. Posebno su zanimljive igračke za kazalište sjena, funkcioniraju tako da se stave ispred izvora svjetla, a njihove sjene se projiciraju na zidu. U jednom paketu dolazi pet likova na štapićima, upute i predložak za igru “Jedna ne tako strašna priča”, ali autorice nam kažu da predložak gotovo i nije potreban jer je ta igra neiscrpan izvor maštovitih scenarija ne samo za djecu već i za odrasle.

Proizvode brenda Gloopy možete pronaći u brojnim dućanima diljem Hrvatske, a više detalja potražite na www.gloopy.com.hr, ili pitajte cure na www.facebook.com/gloopy.hr

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijlite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 06:40