BRZORASTUĆI TREND

Glumac iz megapopularne serije svoj je dom hrabro obojio u neočekivanu boju koja je podijelila javnost

Scena iz popularne serije ‘The Big Bang Theory‘

 CBS/PLANET/PROFIMEDIA

Poznati glumac Johnny Galecki iz megapopularne humoristične serije Teorija velikog praska obožavatelj je eklektičnog dizajna interijera, maksimalizma i hrabrih izbora boja. Tako u njegovoj kućnoj knjižnici, koju je H&G opisao kao privlačnom i očaravajućom u svakom pogledu, dominira crvena!

Unijeti crvenu boju u životni prostor hrabar je i odvažan potez na koji se mnogi ne bi odlučili, no postoji puno opcija kako to uspješno odraditi: crvena može funkcionirati u pažljivo odabranim detaljima, naglascima, pa čak i na većim zidnim površinama, transformirajući prostore i stvarajući različita raspoloženja, od profinjenog do razigranog. Osim toga, upravo crvene nijanse posljednjih nekoliko mjeseci preuzimaju dominaciju u svijetu interijera.

Ispada kako je knjižnica u obiteljskom domu Johnnyja Galeckog, koji je dizajnirala tvrtka Pierce & Ward, zapravo predvodnik dva svjetska trenda: ona je "natopljena" crvenom. "Color drenching" je brzorastući trend koji podrazumijeva korištenje jedne boje ili njezinih tonskih varijanti u velikoj mjeri. "Drench" može biti dati snažan, samouvjeren izgled određene prostorije, može pomoći u naglašavanju arhitekture, ali i u skrivanju nedostataka i nepravilnosti stare gradnje. Ipak, treba znati da rezultat svakako ovisi o kvaliteti izvedbe, ali i osjećaju koji određena boja izaziva kod ukućana.

"U našim ormarima često postoji trag kojim bojama naginjemo. Međutim, iako možemo promijeniti svoju odjeću, to ne možemo tako lako s našim interijerom. Crvene sobe mogu biti previše intenzivne za neke ljude. Ta boja podsjeća na opasnost, a smatra se jednom od najstresnijih boja u povijesti. Snažna je, agresivna i stimulativna, zbog čega se često koristi u znakovima upozorenja i prometnoj signalizaciji. Fizički, crvena može potaknuti reakcije u tijelu koje su slične stresu, a može izazvati i ljutnju", navodi H&G.

No, čini se kako to nije slučaj kod Johnnyja Galeckog. Njegova je biblioteka zahvaljujući odabranoj boji postala vizualno upečatljiva i impresivna. Inače, Galecki je nedavno za Architectural Digest otvorio vrata svoje, kako je opisana, neobične gotičke vile u Nashvilleu. Kuću je kupio 2018. godine kako bi ispunio dugogodišnji san o odlasku iz Hollywooda, a u njoj danas živi sa suprugom i djetetom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 00:30