Grupa, dizajn studio

Uspješna na uglednom sajmu Northmodern

Grupa, dizajn studio c koji djeluje na području produkt dizajna te proizvođač koji pod vlastitim brendom Grupa Products razvija, proizvodi, distribuira te promovira vlastite proizvode produkt dizajna, vratila se s upravo završenog sajma Northmodern u Kopenhagenu.

– Radi se o jednoj od najuglednijih smotri te vrste koja okuplja mahom skandinavske brendove i proizvođače i kada je produkt dizajn u pitanju, jednog od najkompetitivnijih i najzahtjevnijih tržišta na svijetu – kažu iz Grupe te dodaju kako su se predstavili sa svim aktualnim Grupa Products.

– Predstavili smo i novosti za 2016. godinu – stolić DOT, bijele i crne ILI ILI lampe te bijelu Arigato kolekciju. Proizvodi su pobudili veliko zanimanje posjetitelja, što potvrđuje ekskluzivni ugovor s velikim skandinavskim distributerom dizajnerske rasvjete Lampefeberom koji će naše proizvode ubuduće predstavljati u Danskoj, Švedskoj, Norveškoj, Islandu i Grenlandu. Među ostalim, jedan dio lampi uskoro će se moći kupiti i u muzejskom dućanu Louisiana Museum of Modern Art u Kopenhagenu, jednom od najznačajnijih muzeja na svijetu – ponosni su u Grupi.

Grupa Products brend je originalnih dizajn proizvoda proizvedenih u Hrvatskoj, a pokrenuo ga je nagrađivani dizajn studio Grupa, koji djeluje od 2006. Kreativni dio kolektiva Grupa Studio čine diplomirani dizajneri Ivana Pavić, Tihana Taraba te Filip Despot, koji redovito izlažu na domaćim i međunarodnim izložbama, a radovi su im objavljivani u međunarodnim i hrvatskim publikacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 02:25