For the love of Art

H&M Home divna kolekcija nastala u suradnji s četiri izuzetne umjetnice i dizajnerice

 H&M Home
Prekrasna, neobična keramika, ženstveni plakati i puno izražajnog tekstila spremnog da uljepša mnoge zimske dane

Ako svoj životni prostor volite ukrašavati predmetima s pričom i dosljedno odbijate tvrtke koje se bave "uređenjem zidova", odnosno nude gotove zidne galerije, na dobrom ste mjestu. Dekoracije bi trebale biti osobne. Čak i ako je razglednica, znamo da je tamo i u to vrijeme kupljena. Ili da nam ju je netko blizak poslao. Zato danas ovdje prikazujem H&M Home kolekciju s pričom nastalu u suradnji s četiri izvanredne umjetnice.

image
H&M Home

Poznati švedski lanac trgovina H&M Home krajem prošle godine je lansirao zanimljivu kolekciju ukrasa za dom pod nazivom For the love of Art u suradnji s poznatim suvremenim umjetnicama. Među njima su francuski duo Sacrée Frangine, brazilska umjetnica Brunna Mancuso i talijansko-nigerijska ilustratorica Diana Ejaita. Iako su u projektu sudjelovale četiri različite žene, cjeline su savršeno usklađene. Rezultat? Prekrasna, neobična keramika, ženstveni plakati i puno izražajnog tekstila spremnog da uljepša mnoge zimske dane, poput jastučnica ili Jacquard deka, koje u interijer unose prijateljski, umjetnički karakter.

image
H&M Home
image
H&M Home

“Naši komadi u kolekciji nježna su podsjetnica da odvojimo vrijeme. Odvojite vrijeme za sanjarenje, za razmišljanje o prekrasnom krajoliku, za osmijeh, za druženje s ljudima koje volite ili vam nedostaju”, kaže pariški kreativni dvojac Sacrée Frangine, koji stoji iza savršenih posuda i vaza za biljke od keramike.

image
H&M Home
image
H&M Home

“Za ovu kolekciju mislila sam na ljude koji vode dijalog s okolinom; poruke koje nas inspiriraju u pogledu prirode. Mislim da su ove vrste refleksija danas temeljne,” kaže talijansko-nigerijska umjetnica Diana Ejaita, čiji su podebljani printovi iz bloka prebačeni na presvlake za jastuke i super mekane deke od vune.

image
H&M Home

U međuvremenu, brazilska umjetnica Brunna Mancuso – čiji se elegantni akvarelni nalaze na vrhu našeg popisa želja – ponosi se ženstvenošću.

"Tako smo moćne i delikatne u isto vrijeme", kaže ona o svojim ilustrativnim posterima. “Volim istraživati žene u svom radu kroz izražajne poteze kista, teksture, oblike i boje. Voljela bih da se svaka žena na planetu osjeća samouvjereno kao žene koje slikam.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 10:13