Ništa nije vječno

I vaša terasa treba malo ljubavi: Kako do oaze raskošnih boja i mirisa, bez većih ulaganja

 Rusta
Sunčani dani podsjećaju nas da je krajnji trenutak za sadnju ljetnog cvijeća i stvaranje ugodnog prostora za boravak na otvorenom

Ako vam se terasa na prvi pogled čini pomalo izlizano ili dosadno, učinite ju ponovo privlačnom, a da pritom, ne kupujete novi namještaj, novi pod ili radite skupe planove. Donosimo savjete kako ju uljepšati na jednostavan način uz stilske trikove i pravi dekor. Mnogi od trikova mogu se primijeniti i na balkonu kojem je potrebno malo ljubavi.

Ovo je pet savjeta koji će vam pomoći da vaša terasa bude ugodna oaza raskošnih boja i mirisa., bez potrebe za većim ulaganjima.

image
Skargaarden

NABAVITE TEPIH

Ništa nije vječno pa tako ni pod vaše terase koji tijekom cijele godine odolijeva suncu, kiši i snijegu, ali je funkcionalan. Stoga neka vas ne brine ako je boja malo izblijedila. Nije to ništa strašno. Pokrijte istrošenu boju ili mrlje tepihom za eksterijer. Baš kao u interijeru, daju osjećaj mekoće i ugode pod nogama tijekom cijelog ljeta. Osim toga, ne morate ih unositi u slučaju kiše sve dok odaberete varijantu otpornu na vremenske uvjete.

image
IKEA

NAPRAVITE NOVI RASPORED

Ponekad je raspored elemenata glavni krivac što vam se terasa čini dosadnom. Pokušajte preurediti prostor kako biste stvorili bolju fluidnost. Čak i mala promjena rasporeda može učiniti bolji dojam koji priželjkujete.

image
Rusta

OBNOVITE STARI NAMJEŠTAJ

Istrošenom vanjskom namještaju može se dati novi život pranjem, brušenjem ili bojom. Vodite brigu o onome što imate umjesto da kupujete novo. Prije nego što započnete s makeoverom potražite metodu koja vam najviše odgovara. Danas možete pronaći tutorijal za sve. Novi jastuci za sjedala također mogu biti ono što vanjskom namještaju daje dugo očekivanu nadogradnju.

image
IKEA

DODAJTE JOŠ ZELENE

Lijepe posude i biljke mogu prekriti i mrlje i dosadne površine. Pomiješajte velike i male posude, pustite biljku penjačicu da preuzme zid i stvori oazu zelenila koja će je podići ovog ljeta.

image
Skagerak

NAPRAVITE HLAD

Sanjate li o pergoli ili zimskom vrtu, ali niste baš spremni za veliki građevinski projekt? Umjesto toga stvorite hlad i zaštitu na terasi jednostavnim, a efektnim rješenjima, poput jedra, suncobrana, paravan ili rešetke s biljkama penjačicama, koje također mogu biti zaštita od sunca, nepoželjnih pogleda i naleta vjetra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 16:19