Redizajn bestselera

IKEA je napravila veliku promjenu na svojoj najprodavanijoj polici za knjige BILLY. Prvi pravi makeover od 1990-ih

 IKEA /
IKEA redizajnira svoje bestselere, počevši od police za knjige Billy. Polica će doći u novim bojama i imat će zaobljene rubove, kao i manje plastike

BILLY je jedan od najprodavanijih i najpopularnijih proizvoda IKEA-e više od 40 godina godine. No uz inflaciju koja pritišće potrošače i rast cijena materijala i dostave, tvrtka je vratila proizvodu na ploču za crtanje.

Ponovno lansirani BILLY bit će izrađen od papirnate folije umjesto furnira, što je potez koji će značajno smanjiti upotrebu plastike. Također će sadržavati spojne elemente koji će ljudima omogućiti da po prvi put rastave i ponovno sastave policu za knjige, što će olakšati premještanje police kako se njihovi životi i potrebe mijenjaju.

image
IKEA /

Prema The Wall Street Journalu, dizajneri švedskog brenda namještaja počeli su redizajnirati policu za knjige 2020. godine, kako bi se prilagodili sve većoj cijeni materijala. Objašnjavaju da je taj potez napravljen kako bi im BILLY bio pristupačniji za proizvodnju, a kupcima za kupnju.

U budućnosti, robna marka zamjenjuje korišteni drveni furnir jeftinijom papirnom folijom. Tradicionalno, IKEA-in namještaj izrađivan je od drvenog furnira zalijepljenog na glavni materijal, ivericu. Sada će umjesto drvenog furnira oko strukture iverice biti omotana papirna folija.

image
IKEA /

Jesper Samuelsson, poslovni voditelj Inter IKEA grupe, rekao je: “BILLY je jedan od naših najomiljenijih proizvoda i predstavlja važan dio IKEA-ine povijesti. Prelazak na papirnu foliju omogućuje učinkovitiju upotrebu materijala i smanjuje proizvodni otpad. To je za BILLY veliki skok u budućnost. Nadamo se da će i dalje biti jednako popularan i širiti radost u životima ljudi još mnogo godina."

image
IKEA /

“Uvođenje spojnica i omogućavanje rastavljanja i ponovnog sastavljanja police za knjige važna je promjena za BILLY, koji ide ruku pod ruku s IKEA-inom strategijom People and Planet Positive za cirkularno dizajniranje naših proizvoda od samog početka. Mogućnost rastavljanja i ponovnog sastavljanja BILLYJA također poboljšava njegovu mobilnost, kako se vaš život i potrebe mijenjaju. Omogućujući dulju upotrebu proizvoda i materijala, rješavamo potrebe mnogih kupaca i poduzimamo korake prema smanjenju našeg utjecaja na planet.”

image
IKEA /

IKEA polica za knjige BILLY nedvojbeno je najpopularniji komad namještaja švedske marke. Lagan, pristupačan i dovoljno jednostavan za hakiranje, nije ni čudo što ga svi toliko volimo i hrlimo ga uvijek iznova kupovati.

Nova konstrukcija IKEA-ine police za knjige BILLY bit će u europskim trgovinama početkom 2024.

Najnovije lansiranje doći će u novim bojama i završnim obradama, uključujući crni hrast, tamno smeđi hrast, smeđi orah, hrast i brezu, koje će zamijeniti boje koje su danas dostupne i bolje se uskladiti s cijelim IKEA-inim asortimanom. Papirnata folija također omogućuje da dizajn ima nove privlačne izraze drva, dok će novi omotani rubovi smanjiti broj plastičnih rubnih traka bez ugrožavanja njegove stabilnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 23:52