IKEA PS 2014 visilica

Nadahnuta filmovima znanstvene fantastike i videoigricama. Cool!

Kada je pogledam, vidim lampu, ali istovremeno i svemirski brod – opisao je tako dizajner David Whal svoju viseću lampu, nedavno nagrađenu prestižnim međunarodnim dizajnerskim priznanjem Red Dot Award. IKEA PS 2014 visilica na prvi pogled izgleda fragilno, međutim dizajnirana je kao dio serije za ljude čiji su domovi u stalnom pokretu i zapravo je vrlo kompaktna.

Povlačenje uzice

– Iako se ova visilica ističe vizualno, ona ne zauzima puno prostora – naglasio je dizajner. Naime, nagrađena se visilica povlačenjem uzice pretvara u kompaktnu kuglu, što je velika prednost kod malih stanova, ali i pri radovima u domu ili, pak, za vrijeme preseljenja. Nadalje, IKEA PS 2014 visilica naizgled odaje dojam kakvog skupocjenog dizajnerskog lustera, kakvi obično dolaze po cijeni od nekoliko tisuća eura, međutim ona je, ističe David Whal, dizajnirana sa željom da bude pristupačna što većem broju ljudi. Inače, nadahnuće za njezin dizajn David Whal potražio je u filmovima znanstvene fantastike i videoigricama.

Više kombinacija boja

Visilica je dostupna u kombinacijama bijelo-bakrene, bijelo-tirkizne, bijelo-narančaste i bijelo-srebrne boje. Kada je zatvorena, samo mala količina svjetlosti nalazi svoj put izvan sjenila, a kada je u potpunosti otvorena, doima se kao da svjetlost “curi” van i stvara čarobnu igru svjetlosti i sjene na zidovima. Na kraju, jedan mali savjet. Objesite li je iznad stola za blagovanje, svjetlo će se ravnomjerno raspršiti na vas i vaše goste što će, smatra njezin dizajner, olakšati i ponekad teži početak razgovora. Ovaj proizvod po cijeni od 549 kuna možete kupiti u Ikei, a više o svemu doznajte na ikea.com/hr/hr

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 17:08