Predmet žudnje

Ikonska fotelja iz spota Beatlesa

Svi su zapamtili Egg Chair u videospotu “Help!” svjetski poznate grupe iz Liverpoola. Kasnije se pojavila i u filmovima “Man in Black”, “Zoolander”...

Fotelju Egg dizajnirao je Arne Jacobsen 1958. godine za kopenhagenski hotel Radisson. Jedini licencirani proizvođač ove fotelje je danski Fritz Hansen, što je važno naglasiti jer se zbog velike popularnosti ovog komada namještaja na tržištu mogu pronaći brojne kopije.

Ekskluzivnost bezvremenskog proizvoda, fotelje Egg, zrcali se u organskoj formi kukuljice koja anatomski pridržava tijelo, a precizan kroj tkanine i kože s točno pozicioniranim štepovima obavija izuzetno udobno tapeciranje.

Danas fotelja Egg predstavlja ikonu dizajna kojoj vrijeme samo dodaje na vrijednosti i značaju. U Hrvatskoj je možete kupiti u trgovini Interior Creator, i to za 44.800 kuna ako je od tkanine, a za 75.400 kuna ako je od kože.

Želite li poslati upit za detalje ili ponudu, pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., posjetite web: www.interior-creator.hr i Facebook: @interiorcreator.

Foto: Interior Creator, Fritz Hansen

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 00:17