made in croatia

Ilić design: Veseli dvojac izrađuje super fora stvarčice koje djeca raznih uzrasta obožavaju

 BERISLAVA PICEK/CROPIX
Bračni par Ilić, Ana i Marijan rade drvene igračke, penjalice, ljuljačke od drveta za razne dječje uzraste pod imenom Ilić design

PROFIL

INFO: drvena pomagala za djecu i pametne igračke brenda Ilić Design

CIJENE: Sensory board od 360 kn, Rocking rainbow od 480 kn, Balance board od 550 kn, klasik ljuljačka (osnovni model) od 260 kn, ljuljačka 3 u 1 od 360 kn, stalak za ljuljačku od 350 kn...

KONTAKT: IG @ ilic_design, FACEBOOK: @ilicdesignunikatnipredmeti

Ana i Marijan Ilić osmišljavaju te ručno izrađuju i personaliziraju korisne drvene sprave za djecu u kućanstvu i pametne igračke. Svaki tjedan dolaze do novih ideja i rješenja, a ovo je tek mali uvid u njihov raznovrsni asortiman

Priča o hrvatskom brendu Ilić Design počela je u vrijeme Anina porodiljnog dopusta. Iako je oduvijek voljela crtati i šivati, njezina prva ljubav su, priznaje, brojevi. Tako je godinama radila u financijama, ali su reorganizacija i preseljenje tvrtke u kojoj je bila zaposlena doveli do ukidanja njezina radnog mjesta, što ju je potaknulo da razmisli na koji bi način svoju kreativnost mogla usmjeriti u poduzetničke vode.

image

Dopustite djetetu da razvija samostalnost, želju za istraživanjem i želju za uspjehom

BERISLAVA PICEK/CROPIX/

Njezin suprug Marijan oduvijek je, pak, volio raditi s drvom. Još od malih nogu, kad ponuda dječjih igračaka nije bila toliko raznovrsna, izrađivao je lukove, strijele i slične igračke za sebe i prijatelje. S drvom je nastavio raditi i kasnijih godina. Tako je od ostataka dasaka za krovište izradio ležaljke za dvorište, a preuredio je i stari dječji krevetić koji je Ana obojila i personalizirala za njihovu djevojčicu.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX/

Najtraženije su senzorna ploča, penjalice koje se mogu slagati u zabavni poligon, i ljuljačka 3u1, koja se prilagođava rastu djeteta

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Udruženih snaga, svjesni da na tržištu ima prostora za njihove ideje, počeli su izrađivati korisna drvena pomagala za djecu u kućanstvu i pametne igračke uz koje dijete razvija samostalnost, želju za istraživanjem i želju za uspjehom, a pritom se zabavlja, sudjeluje u svakodnevnim životnim situacijama, uči... Prvo što su izradili bili su penjalica i ljuljačka s personaliziranom tkaninom, a malo-pomalo nabavljali su potrebni alat, otvorili obrt te u staroj dvorišnoj kući napravili radionicu. Njihov asortiman danas obuhvaća 20-ak proizvoda, ali ta brojka raste iz tjedna u tjedan.

Najtraženija je pametna senzorna ploča (Sensory board) koja nudi niz radnji kao što su otvaranje-zatvaranje, igranje visećim perlama, otključavanje i slaganje, koje pospješuju razvoj fine motorike i koncentracije kod djece, a ujedno potiču govor.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

- Ploča je namijenjena za korištenje dulje vrijeme jer kako dijete raste tako otkriva nove situacije. Dobivene povratne informacije potvrđuju da smo na dobrom putu. Primjerice, jedna nam je mama javila da je njezino dijete, koje je dosta osjetljivo, prvi put bez negativne emocije dodirivalo i istraživalo senzornu ploču. Ili da je dijete prvi put ustalo kako bi dohvatilo nešto s ploče - kažu Ana i Marijan Ilić.

Ponosno ističu i 3u1 ljuljačku koja se prilagođava rastu djeteta, a dolazi sa sklopivim stalkom koji su osmislili potaknuti brojnim upitima na koji način instalirati ljuljačku u interijeru kad njezino montiranje nije izvedivo u stropu.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX/
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Velik je interes i za penjalicama koje se mogu složiti u poligon, kreirajući na taj način mali park u svojem domu. Tu se posebno ističu Rocking Rainbow te Balance board. No, njihovi proizvodi nisu namijenjeni isključivo za djecu. Primjerice, ljuljačku 3u1 u posljednjoj fazi mogu koristiti i odrasli, a ploča za ravnotežu, osim što pomaže djeci s motoričkim teškoćama, pomaže i pri rehabilitaciji sportaša.

Nude i manje igračke: drvenu igru “Čovječe, ne ljuti se”, drveni laptop “Moja prva abeceda”, drvenu dasku za glačanje i drveno glačalo, slagalicu Dooga...

- Svaki je komad ručno izrađen te bojan ekološkim bojama i premazima koji nisu štetni za zdravlje. Nemamo serijsku proizvodnju. Volimo ovaj kreativni proces, želimo se prilagođavati željama kupaca i personalizirati svaki proizvod. To su detalji koji čine razliku - kažu Ana i Marijan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2024 17:08