PROFIL

Industrijske lampe iz kućne radinosti: Upoznajte kreativku Teu Gligić, autoricu inspirativnog Instagram profila tee_teeo

 BERISLAVA PICEK/CROPIX
Nakon zidanja hodnika ostalo je cementa, žica za struju i žarulja pa joj je sinula super ideja

Tea Gligić za sebe kaže kako je “curka iz susjedstva”, ili još konkretnije rečeno, “mama iz susjedstva” koja voli alat i uradi sam projekte. Tea živi u Zagrebu, u prizemlju obiteljske kuće. Završila je Tekstilno-tehnološki fakultet, ali ju je, kaže, s godinama dizajn odjeće sve manje interesirao, a sve više rasla je ljubav prema interijerima. Njezin najveći i najvažniji projekt trenutačno je uređenje njezina stana, u kojem većinu toga radi prema principu DIY filozofije, a mi smo ju zapazili po genijalnim industrijskim lampama koje također izrađuje.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

MATERIJALI I STIL

- Dosta inspiracije pronalazim u potrebama svakodnevnog života, volim spajati različite materijale i stilove. Oduvijek sam bila kreativna, barem mi je tako mama govorila. Volim crtati, dizajnirati i tražiti kreativna rješenja za nekakve probleme u prostoru - govori Tea, koja nam je ispričala i kako je došla na ideju izrade rasvjetnih tijela u industrijskom stilu.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Tea kaže da već godinama gaji posebnu ljubav prema uređenju interijera, a najvažniji projekt na kojem trenutno radi je uređenje njezinog stana

- Zidali smo nedavno hodnik u stanu i ostalo nam je dosta materijala, a kako je bila karantena i nikud nisam išla, odlučila sam napraviti nešto od materijala koji već imam u kućnoj radionici. Tako je ostalo cementa, žica za struju i jedna žarulja starinskog izgleda. Prvo sam našla plastičnu posudu koja mi je odgovarala oblikom, zatim sam ju probušila i kroz rupicu sa strane provukla kabel te montirala grlo za žarulju. Gotovu smjesu cementa pomiješala sam s vodom i ulila u kanticu. Čekala sam tri dana da se dobro osuši. Kad je suho, izvadi se iz kantice i ušarafi žarulja prema izboru. Ja sam još dodatno malim Label markerom napravila crni natpis, jer svojim projektima volim davati imena - opisala je Tea postupak izrade.

Gotovu smjesu cementa pomiješala je s vodom i ulila u kanticu. Čekala je tri dana da se dobro osuši. Kad je bilo suho, izvadila je iz kantice i ušarafila žarulju. Zatim je malim markerom napravila crni natpis

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

CRTANJE

Dodaje kako skoro sve takve aktivnosti radi u suradnji sa suprugom Martinom. Zasad su izrađivali samo za svoje potrebe i gušte, ali kaže da joj se svi kojima se sviđa njezin rad, slobodno mogu obratiti preko njezina Instagram profila tee_teeo, gdje se može vidjeti postupak izrade svega što napravi.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Pitali smo Teu i koja vrsta kreativnosti joj je najdraža, u čemu najviše uživa.

- Nemam najdražu vrstu kreativnosti, uživam kad crtam jednako kako uživam kad farbam ili brusim komad namještaja - sa smiješkom zaključuje.

Više na: IG @tee_teeo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 03:45