Hrvatski proizvod Door20four

INOVACIJA Pametni kaslić koji čuva ključ za goste

Prodaja proizvoda koji će se najviše koristiti u turizmu planirana je od ljeta 2019. godine. Vrijednost projekta je 1,833.999 kuna

Inovativni hrvatski proizvod Door20four, inteligentni pretinac namijenjen pohranjivanju ključa ili kartice kojom se otvaraju vrata hotela, hotelske sobe, apartmana ili haustora zgrade i koji je namijenjen objektima čija recepcija ne radi 24 sata dnevno, kao i za sve smještajne jedinice koje je niti nemaju, predstavljen je na konferenciji održanoj u hotelu Esplanade.

- Tržište je pokazalo potrebu za ovakvim rješenjem jer gosti često dolaze u vrijeme kad nema nikoga u apartmanu ili manjem hotelu, a osiguravanje djelatnika 24 sata dnevno samo zbog predaje ključeva stvara dodatni trošak ili napor samim vlasnicima - rekao je Vatroslav Bandić, vlasnik tvrtke u kojoj je Marina Mazić Bandić zadužena za planove i sajmove.

Plan je da službena prodaja proizvoda starta ovog ljeta, a prethode joj obilasci svjetskih sajmova inovacije i onih koji su specijalizirani za vrata. Riječ je o vrlo jednostavnom rješenju za sigurno pohranjivanje ključa smještajne jedinice uz pomoć aplikacije na telefonu.

- Nijedna komponenta nije kupljena izvana, sve je iz Hrvatske - softver, cloud... osim čipova - rekao je Matija Puškar iz Bytelaba, tvrtke koja je razvijala proizvod hardverski i softverski.

Autonomni uređaj radi na baterije koje se pune putem solara na vrhu pretinca. Plan je da službena prodaja starta ovog ljeta, a prethode joj obilasci svjetskih sajmova inovacija i onih koji su specijalizirani za vrata

MONTAŽA

Door20four autonomni je uređaj te radi na baterije koje se pune putem solara na vrhu pretinca. Montira se na ulaz u objekt, sprijeda ili straga na pročelju, a vlasnik apartmana ostavlja u njemu ključ/karticu. Pritom nema potrebe za zamjenom stare brave na vratima, ona ostaje ista.

- Ovaj je koncept jako bitan za apartmane u centru grada koji se nalaze, primjerice, na trećem katu, a vrata haustora navečer se zaključavaju. Vlasnik apartmana u pretinac pohranjuje i ključ od glavnog ulaza i ključ od apartmana koji će gost preuzeti kad stigne na lokaciju dok ostali stanari i dalje koriste svoje ključeve kako su ih koristili i prije - kaže V. Bandić.

KAMERA

Sve funkcionira tako da prilikom rezervacije/kupnje smještaja putem web stranice hotela, booking stranica ili bilo koje druge platforme gost prima kriptiran kod na svoj pametni telefon putem kojeg aplikacija na pametnom telefonu s pomoću Bluetootha otvara vrata pretinca. Kamera ugrađena u pretincu slika gosta i šalje vlasniku informaciju da je stigao i preuzeo ključ. Kod vrijedi onoliko dana za koliko je plaćen smještaj. U planu budućeg razvoja aplikacije su i mogućnost informiranja o restoranima, ljekarnama, ali i smještaju predmeta unutar apartmana te povezanost sa servisom u slučaju nekog kvara. Pretinac je opremljen sigurnosnim uređajem koji detektira vandalizam.

U planu je da se na tržište plasira slično kao mobiteli, u paketu s uslugom održavanja ili samostalno. Riječ je o projektu unutar programa “Cominglate” sufinanciranom iz fonda “Inovacije novoosnovanih MSP-a”. Projekt, čija je vrijednost 1,833.999 kuna, sufinanciran je novcem iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Više informacija potražite na: door20four.com

Foto: Ronald Goršić/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:35