Inspiracije za najljepši Božić: Ana Tevšić

Toplina i ljubav su najvažniji sastojci

Ušuškati se u krevet, listati časopise, piti kuhano vino, slušati božićne pjesme i, najvažnije, biti s onima koje voliš. To je Anina vizija idealnih blagdana

* Moja ideja je bila prikazati ljubav i bliskost u obitelji. Svi se trebamo podsjetiti da je to uvijek najvažnije.

* Savršen božićni kutak pronašla sam u spavaćoj sobi. Time sam prikazala da meni Božić znači biti doma, na toplom, s ljudima (i psima) koje volim. Ušuškati se ispod pokrivača nakon fine večere, piti kuhano vino i slušati božićne pjesme koje obožavam, ili gledati “Sam u kući” – to je meni idealno.

* Za dekoraciju božićnog kutka bili su mi najpotrebniji moji smiješni, mali psi, zatim par jastuka, između kojih je moj najdraži jastučić iz BoConcepta; zatim par dobih časopisa; šalice za kavu/čaj ili kuhano vino, svijeće za bolju atmosferu i kućica koju sam nedavno kupila u Stockholmu koja mi je postala najdraža uspomena s putovanja. I cvijeće; zapravo, puno zelenih biljaka – pravi sam obožavatelj takvog cvijeća.

* Sama sam izradila šalice s natpisima “Moja” i “Tvoja” (da nema više zabune koja je čija), ukrase za bor u obliku malih crvenih usta, bijelih srca i pahuljica. Zatim, sama sam izradila i ukrase na mojim malim bićima (Flekica nosi crveni privjesak za psa, Kali nosi plavi). I zadnje, ali najvažnije, moj kutak krasi i plakat koji sam napravila s tatom. To je bio naš prvi (i nažalost zadnji) zajednički projekt – tako da je to zapravo moj najvažniji projekt općenito. Riječ je o plakatu na kojem se preko dana vide samo crvene točkice i u toj fazi je apstraktan; no, kad se zamrači soba i padne noć, zapravo se ocrta zeleni bor koji je otisnut bojom koja upija svjetlost preko dana i onda isijava preko noći. Tako noću postaje jasno da je to zapravo zeleni, svjetleći bor s crvenim ukrasima. To će biti moj bor zauvijek, da me uvijek podsjeća na tatu i na sve naše zajedničke trenutke…

* Tata mi je pomogao prije godinu dana u realizaciji ideje za plakat, i to je bio najteži dio. Mama mi već neko vrijeme ukrašava dom cvijećem i daje upute kako ću ga održavati, tako da je ona zaslužna za zelenilo u mom stanu. Sve ostalo (postavljanje seta i skupljanje prirode za doma) mi je pomogao moj Petar.

* U ostatku stana će i dalje svijetliti božićne lampice koje imam zapravo cijelu godinu. Puno svijeća i mirisa borovih grančica i malih crvenih pusa.

* Ispod bora voljela bih naći šlapice za posao jer mi ih je Flekica gotovo sasvim pojela.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:46