Inspiracije za najljepši Božić: Marija Skelin

Tekstil nije samo za odjeću

Bor možete napraviti od ostataka šarenih materijala, a stolić pretvoriti u soba ako mu sašijete glavu i čizmice. Što sve još možete, naučite od Marije

* Radost običaja prenosi se u obitelji iz generacijama, a meni je tu radost prenijela moja pokojna mama, a ja ih prenosim u svoju obitelj i kćer Paulu. Jutarnje zornice, pšenica na svetu Luciju, izrada Božićnog nakita, unošenje slame na Badnjak, božićno drvce (znak života) te jaslice ispod bora. Tom mišlju sam se vodila i prilikom osmišljavanja ovog božićnog kutka.

* Kao idealan božićni kutak odabrala sam kutak u svojoj radionici na zagrebačkim Ravnicama.

* Kako su kreacije od tekstila jedan od najdražih načina na koji se mogu izraziti logično je bilo da jedan bor mora nastati od ostatka tekstila.

* Taj bor započet je prije nekoliko godina, ali zbog nedostatka vremena nikako ga nisam uspijevala završiti. Ove godine sam se zainatila te smo moja ekipa i ja završili bor koji nosi dugogodišnje uspomene našeg zajedničkog rada.

* Međutim, uz bor u našem božićnom kutku nedostajale su zavjese u istom stilu kakav je naš bor te stolić gdje bismo popili jutarnju kavu. Kako ideja u našoj radionici nikada ne nedostaje, stolić smo kreirali u soba, i od umjetnog krzna sašili glavu, rep i čizme. Tabure za sjedenje napravljen je također od tekstila. Dugački valjci punjeni spužvom vezani su u čvor i zajedno učvršćeni tapetarskom iglom i koncem. Sve to napravljeno je u našoj radionici.

* Svoj dom ću kao i svake godine dekorirati s puno ljubavi i mislim da će prevladavati bijeli božićni ambijent prepun božićnih kolača i božićnih pjesama koje stvaraju ozračje radosti i svečanosti. Volim to vrijeme koje posvetim obitelji i prijateljima jer slobodno vrijeme je danas nažalost postalo najveći luksuz. Ma, obožavam Božić!

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!:)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:20