Inspiracije za najljepši Božić: Mario Furčić i Vanja Žanko

I ptice bi slavile Božić

Malo plavo-bijele, malo drva, malo porculana, malo čipke, malo fine tkanine, malo sjemenki i ptičice će doći na božićni party

* Kako bismo dekorirali ovaj kutak potrebno nam je bilo: brezina debla koje smo našli u kvartu, Ikein stolić, trokutaste girlande, porculan, tamno plava boja, i tkanine iz naših najdražih Marimekko i Ikea kolekcija.

* Jako smo se naradili i trebalo nam je dosta vremena. Jesmo spomenuli da je trebalo piliti debla? Sva sreća da nam je u tome pomogao prijatelj i kipar Konan, i njegova motorka. Zatim smo bojali, šivali, bušili, crtali, pilili – sve smo napravili našim rukama.

* Sami smo izradili hranilice za ptice na balkonu koje su bile prva stvar koju smo željeli imati u božićnom kutku. Svaka je od tri tanjurića – gornji mora biti najveći da štiti od kiše, a na donja dva se stave sjemenke i voda. Porculan je jaaako tvrd, skoro nas je nadjačao – a svaki tanjurić je trebao imati jednu rupicu. Kroz njih smo onda provukli šipkicu, i sve zajedno objesili u zrak. Sjenice skakuću s jednog tanjurića na drugi, ugrabe sjemenku i zbrišu van! A vrapci su sporiji, oni vole sjediti na rubu tanjurića i grickati.

* Tkaninu za balkon osmislila je dizajnerica i ilustratorica Katarina Eljuga. Našla je flomastere za tkaninu, i crtala cijeli dan!

* U ovom zadatku pomogle su nam i naše mame. Vanjina mama Nada izradila je podloške, a Marijeva mama Nediljka pomogla nam je u šivanju.

* Od poklona bih volio dobiti malu radionicu! Želim raditi s drvom i metalom, a treba mi tek osnovni alat, za prototipove (Mario). Pusa od dragog je dovoljna. I da me odvede u London (Vanja).

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:53