PREGRŠT MOGUĆNOSTI

Iskoristite svoje stubište za različite namjene, a ne samo za kretanje u prostoru

 Hoang Le photography
Zauzimajući razumnu površinu, ovaj element može poslužiti za neke druge namjene kada se o njemu razmišlja na integriraniji način

Vertikalna cirkulacija može biti samo jedna od funkcija stubišta. Uvijek zauzimajući razumnu površinu, ovaj element može poslužiti za neke druge namjene kada se o njemu razmišlja na integriraniji način s cijelom prostorijom, pružajući životni prostor, spremište i također veću estetsku privlačnost. Istražili smo neke ideje o tome kako dodatno iskoristiti područja oko stubišta i smao stubište u različitim projektima: od kućnih do industrijskih.

Tribine

U javnoj arhitekturi stube demonstriraju kretanje tijela po prostoru, ali mogu postati i životni prostor. Razmišljajući o maksimi "vidjeti i biti viđen", prostor za odmor ili publiku može se realizirati iskorištavanjem prednosti dizajna stuba kako bi se u okolinu unijela prozračnost i stvorilo mjesto susreta s višestrukom upotrebom.

Čak i na stambenoj razini, moguće je zamisliti umetanje različitih materijala ili dizajna kako bi se stvorile razine koje su udaljenije jedna od druge, dopuštajući druge namjene i donoseći drugačiju estetsku privlačnost.

Kućni ured

Budući da posao postaje sve fleksibilniji, nije uvijek lako stvoriti mjesto na koje ćete se usredotočiti kod kuće. Iskorištavanje prostora ispod stubišta može biti alternativa, jer može donijeti osjećaj izolacije od okoline i pomoći vam da se fokusirate na ono što je potrebno.

Dizajnirani namještaj

Iskorištavajući prednosti neravnina između stuba, dizajna rukohvata ili zaštitnih ograda za različite namjene također je vrlo dobrodošla alternativa. Mogućnosti su beskrajne i moguće je izraditi police, niše, klupe, male knjižnice ili čak mjesta za vješanje različitih predmeta.

Zelenilo

Da biste unijeli više zelenila u interijere, učinite to u području ispod stuba ili objesite vaze na rukohvate, učinite to u cijeloj kompoziciji, uključujući i same stube. Sve može biti opcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:00