KOLEKCIJA NAMJEŠTAJA

Iskustvo dugo 30 godina: Ljubav modernog dizajna i tradicionalnog ručnog rada

 MorningWorks Studio
Prva iteracija studija bila je trgovina presvlaka za namještaj koje su bila rađene po narudžbi

MorningWorks Studio mala je radionica za dizajn i izradu namještaja koja se nalazi u ruralnom okrugu Sonoma u Kaliforniji. U ovoj radionici stvaraju razni predmeti i namještaj koji spajaju ljubav prema modernom dizajnu i tradicionalni ručni rad.

Radionica je izvorno počela s radom u Los Angelesu, a osnivač je bio Sean Wood. Prva iteracija studija bila je trgovina presvlaka za namještaj koje su bila rađene po narudžbi. Bilo je to prije više od 30 godina, a uslijedio je razvoj i napredak kroz arhitekturu, izgradnju domova i dizajn namještaja.

image
MorningWorks Studio
image
MorningWorks Studio

Danas je MorningWorks još uvijek pod vodstvom Seana Wooda i Leslie Wood - uz podršku malog tima talentiranih i predanih pojedinaca. Ovi kreativci svakodnevno izrađuju moderan namještaj vlastitog dizajna, prema zahtjevima svojih klijenata.

image
MorningWorks Studio

Nekoliko je kvaliteta zajedničko svim njihovim poslovima. Sve je to moderno, interpretirano na eklektičan način koji je jedinstven za studio. Sve što naprave intenzivan je ručni rad i izražava vještinu i umijeće koji su uključeni u njegovu izradu. Svaki je komad izrađen prema najvišem standardu, osiguravajući užitak i korisnost za cijeli život, pa čak i duže.

image
MorningWorks Studio

Vidljivo je da strast pokreće ovaj studio; strast prema dizajnu, izradi, tekstilu i vještini. Radi se o promišljenom uranjanju u svjetlo i sjenu, boju, ravnotežu, proporcije i izražaj. Dizajneri napominju kako su njihovi korijeni prvenstveno u zanatstvu, uz duboko poštovanje prema majstorima koji su došli prije njih i prema onima koji danas rade.

image
MorningWorks Studio

- Dani u našem studiju su dugi i glasni i obično veseli. Pojavljujemo se prije izlaska sunca i odlazimo kad padne mrak. Nema menadžera, nema vremenskih kartica, nema sastanaka. Naše putovanje na posao je svega 50 koraka. Mi živimo ovo. - ističu Sean i Leslie.

image
MorningWorks Studio

Svaki komad ima priču i stil koji je poseban na način kako to samo studio MorningWorks može napraviti. Radi se o namještaju koji u jednom pogledu izgleda kao stara škola, ali je izrazito moderan i kvalitetan te bezvremenski kako u dizajnu tako u izradi i materijalima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:34