PONOVO SU HIT

Isprane boje na zidovima imaju svoj povratak: Evo kako postići taj izgled

 Unsplash
Ovaj moderni izgled umjetnih završnih obrada daje zidovima sanjiv, dimenzionalni izgled

Zaboravite sve što mislite da znate o teškoj umjetnoj završnoj obradi. Današnji zidovi isprane boje moderni su pristup umjetnim završnim obradama koje imaju sanjiv, dimenzionalni izgled koji djeluje svježe. Zidovi u ispranoj boji rezultiraju teksturiranim izgledom koji podsjeća na staru žbuku i kamen ili čak akvarelnu sliku.

image
Unsplash

Postignite eteričnost i prozračnost sa svijetlim bojama ili postignite ćudljiv, dramatičan izgled nanošenjem slojeva na tamne nijanse. Tehnike pranja boja ukorijenjene su u osnovama slikanja, uz nekoliko dodatnih koraka, i u nekim slučajevima, posebnu glazuru. Konačni izgled ovisi o bojama i uzorku kista koje odaberete te o načinu nanošenja boja. Bez obzira na to odlučite li isprati boju za cijelu sobu, samo jedan naglašeni zid ili čak komad namještaja, rezultati će biti transformativni.

image
Unsplash

1. Odaberite boje za obradu zidova

Osnove odabira boja odnosi se na odabir nijansi: identificirajte obitelj boja i raspon boja koje odgovaraju shemi vašeg prostora, obratite pozornost na podtonove i toplinu ili hladnoću boje i testirajte uzorke u vašem prostoru kako biste razumjeli kako svjetlost prostorije utječe na boju.

Za jednostavnu završnu obradu boje, odaberite dvije nijanse s iste trake - svjetliju i tamniju nijansu. Za hrabriju izjavu, odaberite dvije boje iz različitih obitelji boja ili čak razmotrite tri boje. Imajte na umu da tehnika uključuje miješanje boja. Ako odaberete boje koje su previše bliske u tonu, neće biti dovoljno kontrasta.

image
Unsplash

2. Prikupite zalihe i odaberite glazuru

Osim boje, morat ćete koristiti glazuru ili vodu kako biste postigli izgled isprane boje. Za razrjeđivanje boje koristi se glazura ili voda. Korištenje mješavina u nekoliko različitih omjera rezultira slojevitijim, raznolikijim uzorkom.

Dodavanje prozirne glazure čini boju prozirnijom, što pridonosi sjaju završnoj obradi i pomaže u postizanju dimenzionalnog izgleda svojstvenog umjetnoj završnoj obradi koja ispire boju.

Glazura je još jedna opcija za pranje boja. Ova završna obrada nudi mekan izgled poput krede. Ova opcija u sobu donosi ozračje starog svijeta, ali završna obrada može biti izrazito moderna kada koristite bogate sive, tonove dragulja ili hladne neutralne.

Voda se također može koristiti za razrjeđivanje boje, što rezultira završnom obradom poput akvarela. Pomiješajte različite omjere vode i boje za nekoliko varijacija i intenziteta boje kako biste uspjeli u vašoj završnici pranja boja.

image
Unsplash

3. Obojite zidove s pripremljenom smjesom

Obično se boja nanosi ravnomjerno i temeljito kako bi u potpunosti prekrila zid ili površinu. Ovakve boje imaju pak drugačiji pristup. Boja i glazura se nanose selektivno u projektu umjetne završne obrade. Ova selektivna primjena je ono što daje dimenziju i šarolik izgled.

Prvo obojite zidove željenom osnovnom bojom prije nego što počnete raditi na umjetnoj završnoj obradi. Nanesite glazuru u X-uzorku koji se preklapa, a zatim prijeđite preko nanesene glazure da se sjedini po želji. Možete koristiti dvije različite boje za X-uzorak, ili istu boju, pomiješanu s različitim količinama glazure.

Inga Casha iz Studio Grey Interiors upotrijebila je ovu tehniku ​​kako bi u svojoj blagovaonici postigla završnu obradu poput kamena. Iako savršenstvo nije cilj, ona savjetuje kontinuirani rad kako bi se dobila uglađena završna obrada. "Kada počnete sa zidom, nemojte stati; pustiti da se previše osuši može uzrokovati nedosljednosti", kaže ona.

Različiti potezi kista i alati stvaraju različite izglede. Kistovi nude definiraniji izgled, dok će spužva ili krpa rezultirati mekšim završetkom. Vježbajte svoju tehniku ​​u skrivenom kutu svoje sobe. To će vam pomoći da smanjite kretanje i odlučite koji vam se uzorak i način nanošenja najviše sviđaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. siječanj 2022 19:18