JEDNOSTAVNO I PRAKTIČNO

Isprobajte ove kreativne ideje za dekoriranje police za knjige

 Heidi's Bridge
Pogledajte kako brzo i jednostavno ukrasiti policu za knjige!

Postoji malo elemenata u interijeru koji na savršeni način spajaju funkcionalnu i estetsku komponentu kao što su police za knjige. Ne samo da služe praktičnom odlaganju vaših omiljenih knjiga, mogu vam poslužiti i za držanje nekih drugih simpatičnih stvarčica poput svijeća, omiljenih suvenira i drugih dekoracija. Osim toga, police za knjige vaš životni prostor čine prostranijim i vizualno ljepšim, a ujedno i mogu služiti kao pregrade u interijeru.

Foto: Heidi's Bridge

Kada je dizajniran sa stilom i određenom namjerom, ovaj naizgled jednostavan komad namještaja pretvora se u pravi slatkiš koji oduševljava apsolutno sve, kako ukućane, tako i goste. Minimalističke jednobojne, šarene ili ukrašene dekorativnim biljkama - postoji mnogo kreativnih načina kako svaku policu za knjige učiniti još ljepšom.

Evo nekoliko predivnih inspiracija za sastavljanje police za knjige iz vaših snova, i to pomoću predmeta koje možete nabaviti sami.

Foto: Heidi’s Bridge

1. Odredite početnu 'bazu'

Prije početka dekoriranja i ukrašavanja police, razmislite o tome što želite postići (pre)uređenjem. Imajte neki plan, nacrt u glavi koji će vam olakšati postupak dekoriranja. Za postavljanje temelja, odnosno početne baze na polici možete koristiti predivne uramljene slike koje su savršena dekoracija u svakom prostoru, i to ne samo na zidovima. Slike 'posložite' po raznim mjestima na polici, a kakav će raspored odabranih slika biti ovisi isključivo o visini svake od polica, ali i o tome kakav izgled nastojite postići.

Foto: Heidi’s Bridge

2. Slojevi, slojevi, slojevi

Kako biste 'razbili' eventualnu monotoniju na svojoj polici, rješenje je u dodavanju još dodatnih slojeva, a najbolji je izbor uvijek još knjiga! Možete ih postaviti vertikalno ili u obliku piramide, ovisno o njihovom položaju. Nemojte se zadržati na samo jednom položaju, već kombinirajte više njih - polica će izgledati ljepše i mnogo zanimljivije.

3. Biljke kao dekoracija

Biljke u ovom slučaju zamislite, ni manje ni više, kao žive skulpture koje će obogatiti cijeli prostor. Begonije s obojenim listovima dosta su upečatljive i pružit će hrabru dozu zelene boje na vašim policama, dok će fikusi ili, naprimjer, kaktusi interijeru donijeti određeni dašak egzotike. Za još posebniji izgled vaše police, tegle ukrasite kreativnim naljepnicama. Koju god biljku odabrali, jedno je sigurno - vaša polica neće proći nezapaženo!

Foto: Heidi's Bridge

4. Ne zaboravite na završni finiš

Ova polica jedna je od onih komada namještaja u domu kojima se uvijek može dodati osobna nota, pa zašto to isto ne biste napravili i vi? Ispunite prazna mjesta uokvirenim fotografijama s obitelji ili prijateljima, više umjetničkih djela ili nekoliko elegantnih knjiga sa zanimljivim koricama. Nemojte se bojati eksperimentirati pa tako razmislite o odabiru malih zdjela, ukrasnoj keramici i suvenirima koje ste donijeli sa svojih putovanja. Ne možete pogriješiti!

Izvor: Domino.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 13:52