Velik povratak

Ivančica Kršek otvorila Studio za makeover prostora i namještaja "Makeover addict" u Dubravi

 Ronald Goršić/CROPIX
Posjetili smo strastvenu "mejkovericu" u novom studiju u zagrebačkoj Dubravi i sudjelovali na jednoj od njezinih radionica

Ivančica Kršek otvorila je Studio za makeover prostora, namještaja i slobodnog vremena "Makeover addict" u zagrebačkoj Dubravi.

Kreativnu Ivančicu Kršek, dizajnericu interijera te strastvenu "mejkovericu", upoznali smo prije nešto manje od deset godina kad nas je privukla znanjem i vještinama vezanim za preuređenje namještaja. Tada se to zanimanje, koliko god je široj javnosti bilo poznato, počelo tek otkrivati.

image
Ivančica Kršek
Neja Markičević/CROPIX

U to doba biti bloger nije bilo toliko popularno, a nisu postojale ni aplikacije koje olakšavaju uređenje interijera i preuređenje namještaja. Pa ipak, Ivančica je dugogodišnju ljubav prema lijepim interijerima i "ovisnost" o preuređenju starih stvari pretočila u blog i profile na društvenim mrežama "Makeover addict", a u godinama koje su uslijedile bila je naša suradnica u časopisu Dom&Dizajn, u kojem je predstavljala DIY projekte. Paralelno je organizirala radionice, sudjelovala u TV emisijama, redizajnirala namještaj te opremala brojne prostore i domove u Hrvatskoj. Prije dvije i pol godine Ivančica je postala mama dječaka, malo je usporila ritam i posvetila se obitelji. Stoga nas je posebno razveselilo kad smo čuli da se ponovno posvetila svojoj strasti.

image
Prostor Studija Makeover Addcit
Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX

U zagrebačkoj Dubravi otvorila je Studio za makeover prostora, namještaja i slobodnog vremena "Makeover addict" u kojem se, uz ostalo, održavaju kreativne radionice za odrasle različite tematike. Prva je bila preuređenje popularnih Thonet stolaca, koje je osigurala Ivančica, a polaznici su ih mogli uzeti doma. Mi smo, pak, sudjelovali na radionici preuređenja namještaja koje su polaznici sami donosili. Ujedno smo i naučili ponešto o obnovi namještaja, kako ručno i uz pomoć električne brusilice pobrusiti namještaj, kako popraviti oštećenja, pukotine i neravnine, kako se riješiti nametnika u namještaju, koje boje i alat koristiti pri bojanju.

image
Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX
image
Prostor Studija Makeover Addcit
Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX

- Ta radionica idealna je za sve one koji kod kuće, u podrumu ili tavanu već godinama imaju komad namještaja koji čeka preuređenje, ali nemaju vremena, prostor ili znanje preurediti ga sami. U cijenu radionica uključen je sav pribor i materijal te dva termina na kojima se, korak po korak, uz stručno vodstvo uče osnove preuređenja namještaja. U pripremi su još radionica pletenja/kukičanja, zatim radionica stiliziranja I fotografiranja te radionice božićne tematike - kaže Ivančica, dodajući kako se organiziraju i kreativne radionice kao dio “team buildinga” za djelatnike nekog poduzeća.

Osluškujući želje i prijedloge klijenata i prateći trendove u svijetu dizajna interijera, kaže, lepeza radionica bit će sve šira i raznolikija. Zanimalo nas je i kako se uopće odlučila na organizaciju radionica.

image
Ronald Goršić/CROPIX

- Kako život i svakodnevica postaju sve hektičniji, a konzumerizam jača, tako imamo prirodnu potrebu za protutežom, za nečim što smiruje i nečim posebnim. Poznato je da kreativnost i ručni rad izuzetno pozitivno utječu na raspoloženje i podižu samopouzdanje i zadovoljstvo samim sobom. S obzirom na to da se posljednjih desetak godina bavim preuređenjem namještaja i dizajnom interijera, kao logičan nastavak mi se činilo objediniti sva ta znanja i iskustva na jednom mjestu dostupnom svima. Osim radionica, u studiju će se moći vidjeti i kupiti već preuređeni stari namještaj ili izabrati nepreuređeni namještaj koji se može preurediti prema želji naručitelja - kaže Ivančica.

image
Radionica preuređenja namještaja na kojoj smo sudjelovali, obnavljajući namještaj uz stručno vodstvo
BILJANA BLIVAJS/CROPIX/CROPIX
image
Biljana Blivajs/CROPIX
image
Biljana Blivajs/CROPIX

Sam prostor studija, površine 80-ak četvornih metara, potpuno je adaptiran tijekom više mjeseci jer je u njemu godinama bila pekarnica i bio je devastiran.

- Budžet za adaptaciju bio je minimalan pa smo većinu radova, odnosno sve što smo znali i mogli, odradili sami. Primjerice, u toaletu smo, umjesto zamjene kompletne keramike, obojali pločice, isto kao i zidne pločice u stražnjem dijelu gdje se odražavaju radionice. Sami smo strugali zidove, brusili i bojali stolariju. Svekar je pogletao i obojio cijeli prostor. Od većih investicija bilo je nužno zamijeniti stolariju i uvesti grijanje da prostor napokon postane funkcionalan i ugodan za boravak. Od namještaja smo kupovali samo najnužnije jer je većina stigla iz mojeg bivšeg ateljea. Dio namještaja još čeka preuređenje - kaže Ivančica i dodaje da su podrška i pomoć obitelji te prijatelja bili ključni za adaptaciju, a na ljeto je još čeka preuređenje podova.

image
Biljana Blivajs/CROPIX
image
Biljana Blivajs/CROPIX
image
Biljana Blivajs/CROPIX
image
Biljana Blivajs/CROPIX

Više o aktivnostima i radionicama na makeoveraddict.com i na društvenim mrežama FB: @Makeoveraddict te IG @makeover.addict

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:31