Makrame

Iza brenda Knots & Rainbows krije se Ana Delač Brebrić, koja izrađuje zanimljive dodatke za dom

www.knotsandrainbows.com
 Knots & Rainbows
Riječanka sa zagrebačkom adresom Ana Delač Brebrić diplomirana je ekonomistica, no njezino srce, um i vrijeme preuzele su rukotvorine

- Makrame sam otkrila sasvim slučajno i bila je to ljubav na prvi čvor, kako bi se reklo. Zanat sam ispekla kombinacijom "old school" i modernog načina učenja. Brzo sam usvojila temelj makramea. Počela sam s jednim osnovnim čvorom i napredovala do onih zahtjevnijih - kaže Ana i pojašnjava što je zapravo makrame.

image
Ana Delač Brebrić: "Kad sam otkrila makrame, bila je to ljubav na prvi čvor"
Knots & Rainbows

- Riječ je o starinskoj vještini vezivanja čvorova. Riječ "macramé" dolazi od arapske "migramah" što znači "ukrasne rese" ili "izvezeni veo". Ova tehnika jako je posebna, jer ne postoji strojna izvedba čvorova, pa otud spada u rijetke tehnike koje je moguće realizirati samo ručno. Materijali koji se obično koriste prilikom izrade su juta, vuna, pamučna špaga, drvo, žica... - upućuje nas kreativka koja je ubrzo nakon svladavanja tehnike odlučila pokrenuti vlastiti brend Knots & Rainbows.

image
Knots & Rainbows
image
Knots & Rainbows

Koristi 100 posto reciklirani pamuk, a uz pomoć oca ručno obrađuje drvo za viseće police, zidne ukrase...

image
Knots & Rainbows
image
Knots & Rainbows

- Često me pitaju otkud ime Knots & Rainbows. Ima jedna dobra izreka: "Be a rainbow in someone else's cloud", ili budi duga u nečijem oblaku, i to je točno ono što želim da moji proizvodi budu. Da u mojim visilicama procvjetaju najdraže biljke, da ukrasne duge za zid izmame osmijeh svaki dan, da moja rasvjeta osvijetli tmuran dan, te da svi moji makrame radovi budu nešto lijepo u svakom danu. Iz te želje nastao je "Rainbows" u Knots & Rainbows, to su čvorovi sretnog života za svaki dan - smije se Ana i dodaje kako u izradi koristi 100 posto reciklirani pamuk, a u projekt je uključila i tatu.

image
Knots & Rainbows
image
Knots & Rainbows

BOHO STIL

- Zajedno obrađujemo drvo za viseće police, visilice za biljke i štapove za zidne ukrase. Ručno izrađujem sve proizvode, dio po dio. Od obrade drva do završnog čvora, i to je ono što moj brend čini posebnim. Makrame ukrasi koriste se u boho stilu uređenja interijera, zato se toliko dobro nadopunjuju drvo i špaga - ističe kreativna mama male Ellie, a u ponudi njezina brenda može se pronaći širok izbor dodataka za dom.

image
Knots & Rainbows
image
Knots & Rainbows

Kreativna Ana, inače diplomirana ekonomistica, vrlo je brzo usvojila temelj makramea. Danas se u njenoj ponudi mogu pronaći podmetači za čaše, visilice za biljke, torbe za plažu, pa čak i lebdeći noćni "ormarići"

image
Knots & Rainbows
image
Knots & Rainbows

ROGOVI JELENA

- Od bookmarka, podmetača za čaše, zidnih polica, visilica za biljke, držača za bocu, držača za termosicu, shopping torbi, torbi za plažu, lebdećih noćnih "ormarića", ukrasne rasvjete do raznih ukrasnih duga za dječje sobe. Jedan od posebnijih custom made radova je svakako makrame na cruelty free rogu od jelena. Zašto cruelty free, zato što jeleni odbacuju rogove svake godine i rastu im novi. Mislim da je to savršen unikatan ukras za kuću, stan ili vikendicu. Rogove imam u standardnoj ponudi, ali svaka izrada i izgled makramea su unikatni i izrađujem ih prema željama kupaca. U ponudi imam i personalizirane radove, naravno - kaže.

image
Knots & Rainbows
image
Knots & Rainbows

Sve čime se bavi i što ima u ponudi možete vidjeti na webu www.knotsandrainbows.com, Facebook profilu ili Instagram profilu, a tu je i e-mail adresa Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Visilice za biljke također možete pronaći u Đardinu u Deželićevoj u Zagrebu, a shopping torbu Stella i držač za bocu Vito u vinotekama P&P Pervino u Rijeci, Kastvu i Novigradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 16:17