Izgledajte šik kao Parižanke

4 načina vezanja marame

Pregršt je stvari koje Francuskinje rade sjajno i zbog kojih im se divimo i pomalo zavidimo: od načina na koji se hrane (uvijek izgledaju fit), preko haljinica koje im savršeno pristaju do načina kako uređuju kosu. I dok bi se o nekim od navedenih činjenica dalo raspravljati (tko je bolji) na jednom nas području sigurno ‘tuku’, a to je vezanje marama. Ti savršeni, uvijek željeni svileni kvadrati na elegantnim galskim damama nikad ne izgledaju neuredno, nervozno ili veliko. Želite li ‘začiniti’ svoj modni izričaj, naučite vješto vezati maramu.

The half JAL

Preklopite šal napola dijagonalno, stavite trokut ispred, a krajeve prema naprijed. Ovaj stil vezanja marame se naziva the half JAL a inspiriran je načinom na koji su stjuardese Japan Airlinesa vezale marame.

Marie Rucki

Ovakav način vezanja marame zove se Marie Rucki, prema bivšoj studentici i direktorici Studia Bercot. Riječ je o školi za stayling u Parizu, jednoj od najboljih škola za modni dizajn u Francuskoj. Godine 1955. godine slikarica i modna ilustratorica Suzanne Berçot odlučila je stvoriti studio koji će nosi njezino ime. Godine 1970. godine Marie Rucki, bivša studentica Studia Bercot, preuzima mjesto direktorice studija koji se danas ubraja među najveće škole pariškog stylinga.

Za vezanje marame stilom Marie Rucki potrebne su vam dvije marame vezane u čvor i omotane oko glave.

80-te

Ovaj pleteni remen idealan je dodatak hlačama s visokim strukom. Kako biste ga izradili trebate tri marame od koje bi jedna trebala biti s jačim uzorkom.

Diana

Ovaj stil vezanja marame seže u osamdesete godine prošlog stoljeća. Riječ je o haljini Zandrae Rhodes koju je osamdesetih nosila princeza Diana.

Izvor: Vogue

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 09:27