Brza gradnja

Izgradite kuću bez čavla, vijaka... Inovativna drvena cigla skraćuje vrijeme izgradnje na samo nekoliko dana

 BRIKAWOOD/

Francuski Brikawoood je sustav gradnje temeljen na drvenim blokovima koji omogućuju brzu gradnju objekata bez upotrebe čavala, vijaka ili ljepila.

image
BRIKAWOOD/

Opeke od drveta nisu velika novost. O njima smo već pisali, no Brikawood je novost koja se razlikuje od dosadašnjih rješenja. Naime, osim što je potpuno razgradiv, svaki blok sastoji se od četiri drvena dijela - dva bočna i dva poprečna, koji spojeni u blok, a potom zajedno s ostalim blokovima u cjelinu, čine krutu strukturu sposobnu nositi zadani opterećenje. Kuća građena ovim sustavom dobro je toplinski i zvučno izolirana, a ujedno bez problema podnosi seizmička opterećenja.

image
BRIKAWOOD/

Između drvenih blokova ubacuje se izolacija po želji naručitelja, a to može biti piljevina, vuna ili celulozna vata. Koju god varijantu odabrali, ova kuća zadovoljava standarde pasivne gradnje s potrošnjom energije od 12kWhep/m² godišnje. Zahvaljujući ovakvoj konstrukciji, kuća ima stalnu temperaturu između 19 i 21 stupanj.

image
BRIKAWOOD/

Brza gradnja

Što je najbolje, gradnja objekata na ovaj način omogućava puno bržu gradnju od klasične cigle ili blokova, jer nema dugotrajnog morta, ljepila, vijaka i čavla. Kako možete vidjeti u priloženom videu, cijela kuća u Francuskoj sagrađena je u samo nekoliko dana:

Više informacija o ovom proizvodu pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 10:38