Monografija Zaklade Adris «Nada»

Izložba: Ima nade

Otvara se izložba radova najboljih hrvatskih ilustratora okupljenih u monografiji Zaklade Adris «Nada»

Večeras će se u Croatian Design Superstoreu u Zagrebu otvoriti izložba radova najboljih hrvatskih ilustratora - radova koje su kreirali za knjigu «Nada» Zaklade Adris.

Njih 24-ero okupilo se na ovome projektu kako bi svaki ilustrirao po jedan od 24 najveća projekta iz područja znanosti, obrazovanja i stvaralaštva koje je do sada podržala Zaklada Adris.

Pogledajte video o projektu!

Nada from Bruketa&Zinic OM on Vimeo.

Autori videa: Blaž Švent i Aleksandar Pavlović, Komakino

Ilustratori i ilustratorice čiji su radovi izloženi su: Iva Čurić, Nebojša Cvetković, Ana Žaja Petrak, Danijel Srdarev, Luka Juras, Davor Šunk, Hana Tintor, Anita Celić – Cella, Klarxy, Vedran Klemens, Filip Peraić, Alen Lipuš, Tomislav Torjanac, Imelda Ramović (Mireldy Design studio), Tea Jurišić, Srđana Modrinić – BooBoo, Helena Janečić, Igor Taritaš, Slaven Kosanović – Lunar, Tomislav Šestak, Dominik Vuković, Tonka Lujanac, Vendi Vernić i Davor Rukovanjski.



«Predstavljeni na jednome mjestu, u knjizi Nada, ovi projekti i njihove ilustracije pružaju nadu da Hrvatska ima budućnost. Knjiga je osjetljiva na dodir. Što se više koristi, to više nade ima.», pojasnio je Davor Bruketa iz Bruketa&Žinić OM koji su idejno osmislili i izradili knjigu na čijim se koricama nakon rukovanja sve više pojavljuje riječ NADA. Na otvorenju će se moći vidjeti i film o knjizi autora Blaža Šventa, Aleksandra Pavlovića i Komakina.



Monografija Zaklade Adris tako je, uz dokumentarnu vrijednost, postala i svojevrsna zbirka najboljeg od trenutne hrvatske ilustratorske scene koju karakterizira raznolikost autorskih rukopisa i pristupa. Njihov kreativni doprinos na vizualno je zanimljiv i nekonvencionalan način čitateljima približio širinu i vrijednost rada Zaklade.



Kako u očima vrsnih kreativaca izgleda primjerice genomska filostratografija, zatim transplatacija krvotvornih matičnih stanica ili sekvenciranje nanoporama u istraživanju porijekla višestaničnosti, možete razgledati do 16. travnja.

Fotografije ilustracija: Domagoj Kunić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:59