Galerija umjetnina u Splitu

IZLOŽBA Ivan Posavec - Horizonti / Dolje tvrdo, gore visoko

Za sve svoje fotografije, bez obzira na povod, Ivan Posavec kaže da sudnevnički zapisi. Naročito bremenite amalgamom različitih poticaja i čuvstava upravo su panoramske fotografije snimljene FT-2 kamerom. Četrnaest odabranih crno-bijelih snimaka nastalih u periodu 2000.-2011., na printevima formata 90 x 360 cm, izloženo je u Galeriji umjetnina pod zajedničkim, Posavčevim nazivom,Horizonti / Dolje tvrdo, gore visoko.

Većina izloženih radova predstavlja zagrebačke motive, od strogog centra do rubnih područja grada. Pored toga, izložene su dvije panorame ravničarskog i šumovitog krajolika iz Dužice, panorama snimljena u Šibeniku te na splitskim Bačvicama.

Horizont je mjera i granica prostora koji Posavca zanima. A u tom prostoru čovjek je redovito prisutan, bilo da je slučajno zatečen ili se "otjelovljuje" u pustim urbanim ambijentima, bilo da se diskretno naslućuje u kultiviranim krajobrazima.

Posavčeve fotografije izduženog formata nenametljiva su i poetična svjedočanstva netipičnih, neočekivanih i neobičnih prizora. Naklonost prema motivu najčešće je diskretno izražena, bez povišenih emocija.

Izložba ostaje otvorena do 2. listopada 2016.

Više na Facebooku i na Web stranici Galerija umjetnina

Kustosica: Iris Slade

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:40