Pogon Jedinstvo

Izložba Paulina Jazvić i “This is not another party”: Traume i fantazme svakodnevice

Paulina Jazvić
Izložba će se moći pogledati do 14. rujna svaki dan od 16:00 do 20:00 sati

U zagrebačkoj Galeriji 90-60-90 u Pogonu Jedinstvo ovaj tjedan otvorena je izložba Pauline Jazvić nazvana “This is not another party”.

Vezano na osnovnu programsku odrednicu Galerije za 2020. godinu, koja nosi naziv “Čije je što?”, a u fokus zanimanja postavlja autorsko problematiziranje i propitivanje psiho-socijalnih aspekata što uvjetuju, definiraju i pozicioniraju ulogu rodnih, socijalno uvjetovanih i općenito kulturoloških aspekata u egzistenciji pojedinaca i/ili skupina, multimedijalna umjetnica Paulina Jazvić svojim višegodišnjim djelovanjem odražava upravo takvu problematiku.

Njezini radovi odražavaju traume i fantazme svakodnevice, koji na nesvjesnoj razini, posredstvom suočavanja s traumatičnim iskustvima, utječu na identitet pojedinaca i skupina, stvarajući platformu za promišljanje nekih paralelnih, nerijetko prikrivenih osobnih narativa. Služeći se strategijom ironijskog, katkad i crnohumornog pristupa, Paulina Jazvić rječito progovara o prikrivenim individualnim traumama što neprimjetno, ali kontinuirano oblikuje socio-psihološku anamnezu. Kustos izložbe je Vanja Babić, a izložba će se moći pogledati do 14. rujna svaki dan od 16 do 20 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:24