DIY TUTORIJAL

Izradi mirisnu svijeću u pet lakih koraka koja će životnom prostoru dati dozu romantike

 Biljana Blivajs/Cropix
Ekipa iz hrvatskog brenda Lit Lab otkriva kako u nekoliko jednostavnih poteza samostalno napraviti lijepu i praktičnu dekoraciju

Iza hrvatskog brenda Lit Lab stoji mali tim ljudi koji mirisima budi emocije i stvara nove uspomene, a natpisima na svijećama stavlja osmjehe na lica. Ako želite svijeću za doma ili pak osvježivač prostora koji će doprinijeti vašem radnom objektu, tu oni nastupaju. Njihov mirisni izlog nalazi se u Ilici 330a u Zagrebu, a osim mirisnih proizvoda, kriju još interaktivne zabavno-edukativne radionice izrade mirisnih svijeća ili voskova.

- Svjesni koliko stvaranje nečega vlastitim rukama može biti opuštajuće, pa čak i terapeutsko, odlučili smo naše radionice učiniti savršenim izlaskom za prijatelje, parove, obitelj ili kolege. Svakog petka i subote zabavljamo se uz ukusna pića i razne deserte i stvaramo mirisne svijeće ili voskove s personaliziranim porukama koje možete izabrati iz naše ponude ili sami osmisliti na licu mjesta. Održavamo i teambuildinge, a po potrebi pripremimo i koji slani zalogaj za ekipu - sa smiješkom kažu Ivan Senčar i Andrea Kožul Senčar iz brenda Lit Lab i dodaju kako postoji nekoliko vrsta radionica koje nude: od one najjednostavnije - izrade svijeće do onih naprednijih. Također, radionice znaju biti i tematske.

image

Ivan Senčar i Andrea Kožul Senčar iz Lit Laba održavaju i DIY radionice, od jednostavnih do naprednih. Također, radionice znaju biti i tematske

Biljana Blivajs/Cropix

- Nakon radionice doma odlazite s novim iskustvom topljenja voska, biranja mirisa, izlijevanja svijeće, personalizacije natpisa, ali i novim proizvodom koji ste stvorili sami. Sve što napravite vaš je jedinstven proizvod - poručuju iz Lit Laba.

Evo kako i sami možete izraditi mirisnu svijeću u nekoliko jednostavnih koraka.

image

Potrebni materijal: sojin vosak, mirisno ulje, fitilj, ljepilo za fitilj, držač fitilja, staklenka, zaštitna oprema (rukavice i maska), silikonska špatulica, lonac za zagrijavanje vode, lončić za otapanje voska i termometar za mjerenje temperature

Biljana Blivajs/Cropix
image

Korak 1: U lončić za otapanje voska stavimo potrebnu količinu voska te ga uronimo u lonac za zagrijavanje vode u koji smo nasuli hladnu vodu (postupak zagrijavanja voska je kao kuhanje na pari). Sve skupa se stavi na štednjak kako bi se voda počela zagrijavati, a samim time vosak topiti.

Biljana Blivajs/Cropix
image

Korak 2: Vosak koji se počeo topiti laganim pokretima miješamo špatulom i termometrom pratimo temperaturu, koja ne bi trebala ići preko 70 °C. Nakon što vosak postigne željenu temperaturu izvadimo posudicu s voskom iz vode, prebrišemo ju izvana i odložimo sa strane na toplinski otpornu podlogu.

Biljana Blivajs/Cropix
image

Korak 3: Dok se vosak hladi (ciljana temperatura je 65 °C), pripremamo ostatak. Staklenku dobro obrišemo iznutra suhom krpicom ili papirnatim ručnikom. Fitilj nalijepimo na priloženo ljepilo za fitilje i pričvrstimo na sredinu staklenke. Držačem fitilja zahvatimo fitilj i namjestimo ga tako da ostane centriran i da se ne pomakne.

Biljana Blivajs/Cropix
image

Korak 4: Nakon što je vosak postigao željenu temperaturu, u njega nalijemo mirisno ulje koje je došlo u paketu i točno je izvagano za količinu voska koju koristimo. Mirisno ulje i vosak miješamo 2-3 minute i pažljivo izlijemo u staklenku.

Biljana Blivajs/Cropix
image

Korak 5: Staklenku držimo na sobnoj temperaturi, a nakon što se vosak stisnuo škarama odrežemo fitilj na 0,3-0,5 mm i po želji nalijepimo naljepnicu.

Biljana Blivajs/Cropix
image

I to je to!

Biljana Blivajs/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 14:56