D&D BOŽIĆNA PRIČA

Izradi s mališanima simpatičnog snješka: Bruno i Vito kao mamini kreativni vilenjaci

Ana Zibar, pokretačica portala Ženski svijet, ističe kako je za nju, supruga Bojana i njihova dva sinčića prosinac najstresniji i najdinamičniji dio godine pa im zajedničko vrijeme u ovakvim projektićima  dođe kao odmor

Dom obitelji Zibar može se nazvati pravom malom radionicom Djeda Božićnjaka. I kad kažemo malom, zaista mislimo malom. Naime, ova četveročlana obitelj živi u stanu od tridesetak kvadrata, ali svatko ima svoj kutak, svoje mjesto za spavanje, igru, ali i rad. Kao u gotovo svakom domu, glavnu riječ u božićnoj kreativnosti vodi mama, Ana Zibar, koju smo zamolili da nam ukratko predstavi sebe i svoju obitelj.

- Zovem se Ana Zibar i pišem i snimam za svoj kanal Ženski svijet. Ženski svijet možete potražiti na webu www.zenskisvijet.com, Instagramu i Facebooku Ženski svijet te YouTube kanalu Ženski svijet, gdje tri puta tjedno objavljujem video vezan uz moj život i moju obitelj, najčešće naša iskustva i provode. Suprug Bojan, petogodišnji sin Vito, trogodišnji Bruno i ja upravo snimamo i VLOGMASE koji su vrlo popularni u svijetu, a riječ je o božićnom tipu videa koji se snima svaki dan do Božića, pa obavezno škicnite ako vam se sviđa ideja - veselo nas uvodi Ana i objašnjava da je i kod njih prosinac dinamičan dio godine.

- S obzirom na to da se suprug i ja bavimo vrstom posla koji u ovo doba godine ima nešto jači tempo (fotografiranje, snimanje...) malo nam je stresno, ali jako volimo to što radimo tako da se zapravo veselimo svemu što nosi ovaj divan mjesec - kaže simpatična blogerica.

Pitamo je kako u njihovu domu najčešće izgleda Božić i kakvu jelu preferiraju. - Božić u našem domu izgleda tako da smo okruženi dragim ljudima, obitelji i prijateljima. Uvijek je puno smijeha, zabave i plesa. Ukrašavamo cijeli dom, od jele, polica, soba, ma sve volimo ukrašavati! Preferiramo umjetnu jelu ili onu s korijenom jer ne volimo uništavanje drva samo za dva tjedna gušta.

Za kreativu s djecom potrebno je puuuno strpljenja. Nemojte očekivati da će raditi onako kako ste vi zamislili. Oni tek uče i otkrivaju, pustite mašti na volju, osmijeh na lice i kako god ispalo, bit će najljepše i sigurno jedinstveno, kaže Ana


Jelu ukrašavamo raznoraznim ukrasima, nemamo ništa određeno, nego ono što nam se sviđa te godine i u tom trenutku - ističe Ana. Je li vam ovo prvi put da radite kreativne projekte s djecom, pitamo je. - Nije, kao što sam već spomenula imamo svoj YouTube kanal za koji stalno nešto zajedno radimo i izrađujemo tako da smo dosad napravili već puno toga. Ponekad su zainteresirani, ponekad ne, ali kad jesu, iskorištavam to kako bismo kvalitetno proveli što više vremena zajedno - objašnjava Ana, a mi je pitamo ima li neki savjet za one koji tek planiraju raditi kreativne projekte s djecom.

Ana svakodnevno za svoj YouTube kanal snima "Vlogmase" koji su vrlo popularni diljem svijeta, a riječ je o božićnom tipu videa koji se snimaju svaki dan od prvog prosinca do Božića

- Puuuno strpljenja. Nemojte očekivati da će raditi onako kako treba, tj. onako kako ste vi zamislili. Oni se tek uče i sve otkrivaju, pustite mašti na volju, osmijeh na lice i kako god ispalo, bit će najljepše i sigurno jedinstveno - savjetuje kreativna mama, a što se tiče ovog konkretnog tutorijala, kaže da su Vito i Bruno bili napola zainteresirani. - Svidio im se početak i kraj, ovo u sredini ih baš i nije zanimalo, ha ha ha. Najbolji mi je bio kraj kad smo vidjeli za što smo se trudili, a najstresnije kad mi lijepilo nije htjelo zalijepiti šal, jer je materijal bio čudan.

Kako bilo, dobro smo se zabavili i izradili slatku dekoraciju koja će nas cijelo vrijeme podsjećati na ovih nekoliko sati zajedničkog druženja, a u tome i je bit - zaključila je Ana Zibar.

Simpatični snješko

POTREBAN MATERIJAL:
- dva vjenčića od borovih grana (jedan veći i jedan manji)
- škare
- ljepilo
- snijeg u spreju
- vezice
- materijal za oblikovanje odjeće i ukrasa

1. Prvo se vjenčići od borovih grana pošpricaju umjetnim snijegom i ostave da se osuše


2. Zatim se flomasterom na materijal iscrtaju željeni oblici

3. Iscrtane oblike izrežite

4. Vjenčiće od borovih grana čvrsto povežite vrpcom

5. Uz pomoć materijala koji ste izrezali u tanku traku napravite šal 6 Zatim zalijepite oblike od materijala.

I vaš snjegović je gotov.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:56