SAVRŠENA DEKORACIJA ZA VAŠ DOM

Izradite sami predivan držač za fotografije!

 

Kreativka Mateja Fanuko svaki dan uživa u raznim, jednostavnim i efektnim 'uradi sam' projektima i pletenju makramea. Što sve zapravo radi možete pratiti na blogu fantea.net, na stranici www.fanteadiy.com ili na Instagramu @fantea_diy i Facebooku fantea.

Potreban materijal: 2 komada pravokutnih letvica dužine 34 cm i širine 1,5 cm, 6 komada pompona, špaga, pištolj za ljepilo, bušilica, olovka, malene drvene kvačice

1. Od ruba letvice izmjerite 2 cm, a zatim po 4 cm te sva izmjerena mjesta označite oznakom 'x'.

2. Na mjestima označenim slovom 'x' bušilicom izbušite rupe (svaka letvica imat će ih 7).

3. Letvice položite na stol tako da budu udaljene jedna od druge 70 cm. Počnite provlačiti špagu tako da je s donje strane provedete kroz prvu rupu na donjoj letvici i zavežete čvor. Zatim je provucite, opet s donje strane, kroz prvu rupu na gornjoj letvici, ostavljajući dužinu špage između letvica 70 cm. Zatim je provedite odozgo kroz drugu rupu na gornjoj letvici pa kroz drugu rupu na donjoj letvici, ostavljajući između letvica ponovno 70 cm špage. I tako sve do kraja. Kad je provedete kroz zadnju rupu, zavežite čvor.

4. Pištoljem za ljepilo na donju letvicu, tamo gdje ste zavezali špagu u čvor, zalijepite prvi pompon, a na prvi drugi te na drugi treći. Na gornju letvicu privežite špagu kako bi držač fotografija mogao visjeti na zidu ili izbušite dvije dodatne rupice za vezicu na kojoj će visjeti.

Foto: Boris Kovačev/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:17