najljepši blagdani

Uskrs kod Ivanke iz Varaždina: Bijela jaja i zečići od grana u kombinaciji s dječjom ljubavlju prema šarenilu

 Ustupljene fotografije

Ivanka Krizmaric Kothe kreativka je koja za svake blagdane izradi niz zanimljivih kreacija i prigodno dekorira svoj dom. To je za nju, kaže, uvijek iznova poseban gušt i uživa u tome maksimalno. I za Uskrs 2024. isti scenarij kod Ivanke, vlasnice brenda Kreativa Handmade.

image
Ustupljene fotografije
image

Ivanka Krizmaric Kothe iz brenda Kreativa Handmade

Ustupljene fotografije

- U svemu što radim pokušavam nadmašiti sebe. I to svaki dan ispočetka. Posvetila sam svu svoju energiju i malo slobodnog vremena koje mi ostaje na izradu, promociju i prodaju svojih dekorativnih predmeta, ručno lijevanih i svih individualno dekoriranih. Koncentriram se na jasne i čiste linije svojih svijećnjaka, dekorativnih tanjura i drugih sitnica. Stvaram ručno i samostalno sve svoje proizvode i samo one koji su savršeni dajem u prodaju. Moram priznati da me raduje što ljudi prepoznaju moj stil - kaže Ivanka i otkriva nam kako će za uskrsne blagdane bijela biti zaštitni znak u kombinaciji s prirodnim materijalima i bojama. Od materijala, ističe, dominirat će drvo koje u sebi ima dekorativnu ulogu, kao i potrebnu toplinu koja, budimo iskreni, od svakog doma može napraviti intimnu estetsku oazu.

image
Ustupljene fotografije
image
Ustupljene fotografije
image
Ustupljene fotografije

- Obožavam bijele tulipane i bijelu gipsofilu, mama za Uskrs dolazi sa žutim narcisama, a za moju djevojčicu Milu cvijeće mora biti šareno. Priznajem da moram velikim koracima odstupiti od svojih poslovnih principa i čistih linija, ali to u svoje slobodno vrijeme i za svoju mamu i svoju kćer napravim rado. Kod nas doma jaja se boje ljuskama luka kao nekada, kuća miriše na kuhanu šunku i dizano tijesto za kruh. Za Milu jaja moraju biti najšarenija što mogu. Tako da flomasterima radimo crte na prozirnoj foliji i pošpricamo vodom. U te šarene točkice stavimo kuhano jaje i zamotamo u foliju. Šarena vuna dio je dekoracije koju lijepimo oko kuhanog jajeta, a ako se mene pita, moja dekoracija je klasična, jedno pero prilijepljeno na jaje i omotano špagom sasvim je dovoljno. Prešane tratinčice isto su predivna dekoracija na uskrsnim jajima, ali moram priznati da Miline kreacije prevladavaju - opisuje Ivanka i dodaje kako su i suhe grane, razgranate na sve moguće načine, dio njihove uskrsne scenografije. Tu su i zečevi izrađeni od špage i Ivankina dekorativna jaja u njezinoj omiljenoj bijeloj boji. Miks ukusa svakog člana ove obitelji, reklo bi se ukratko. Sve lijepo zaokružuju i ručno šivani pilići Ivankine sestre Mirjane.

image
Ustupljene fotografije
image
Ustupljene fotografije
image
Ustupljene fotografije

Što se tiče proizvoda pod njezinim brendom Kreativa Handmade, Ivanka kaže da nastoji biti apsolutno fer u kalkulaciji cijena koje se kreću prema potrošnji materijala u rasponu od 3 do 30 eura.

- Sve drugo vrijeme potrošeno na izradu, na dekoraciju, na prezentaciju i promociju plaća se samo ljubavlju. Mojoj vlastitoj investiranoj u vrijeme provedeno na realizaciji, a što je još važnije, ljubavlju mojih kupaca koji prepoznaju moj trud i kupuju moje proizvode. Svi proizvodi koje prezentiram na društvenim mrežama dostupni su uz određeni rok isporuke. Veselim se svakom pozivu, svakoj poruci i svakom lajku - zaključuje kreativna Ivanka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2024 12:31