Personalizirani pokloni

Izradite sami ukrasne papire za zamatanje poklona

 

Kada zbrojite troškove kupovine poklona za sve članove naše obitelji i prijatelje te na to dodate još i trošak kupnje ukrasnih papira i trakica za zamatanje, od iznosa koji za blagdanske radosti morate izdvojiti sigurno će vam se malo zavrtjeti u glavi. U pokušaju da smanjimo izdatke koje sa sobom nose božićni pokloni, odlučili smo vam pomoći i za vas izdvojiti nekoliko zabavnih načina na koje ih možete zamotati ove godine i pritom uštedjeti na ukrasnom papiru!

Imate kod kuće printer? Genijalno! Internet je prava riznica besplatnih uzoraka za bojanje koje jednostavno isprintajte i iskoristite kako biste zapakirali manje poklone!

Ovaj jednostavni geometrijski uzorak koji možete ispisati na računalu možete iskoristiti za zamatanje poklona i ostatak godine jer kombinacija bijele i crne uvijek izgleda atraktivno! Dodajte špagu ili ukrasnu traku i gotovi ste! Skinite uzorak na poveznici.

Jednostavno zamotane poklone možete učiniti doista posebnima tako što ćete na njih špagom privezati ukrasne kartice na kojima možete zabilježiti ime osobe kojoj je paketić namijenjen. Šarmantne etikete potražite ovdje.

Poklanjate mali poklon nekome i ne znate kako ga efektno zapakirati? Izradite slatku kutijicu od papira ili tankog kartona! Najbolji dio jest da uzorak na pakiranju možete odabrati sami, a potom pratite upute kako saviti papir da biste dobili oblik kućice. Sve korake potražite na poveznici!

Običan omot za poklone možete učiniti posebnim tako što ćete na njega nalijepiti ukrasnu etiketu koju ste sami izradili pomoću klasičnih programa za pisanje na računalu. Ako vam se to čini prezahtjevno, jednostavno u dućanu kupite postojeće naljepnice s različitim likovima i njima uredite svoje poklone.

Čak će i najobičniji papir izgledati odlično ako poklon dodatno omotate ukrasnim špagicama poput ovog primjera sa zvjezdicama. Saznajte kako ih izraditi na linku.

Ukrasne kuglice za bor također možete iskoristiti kako biste stvorili efektni izgled svojih poklona. Klasično zapakirani poklon omotajte običnom špagom na koju ćete potom učvrstiti sitne kuglice i time stvoriti pravi blagdanski izgled vaših poklona.


Kaligrafija je jednostavan, a efektan način na koji možete ukrasiti obični trgovački papir. Sve što vam treba su vodene boje i kist pomoću kojih ćete ispisati tekst najdraže božićne pjesme, lijepe želje ili citate iz božićnih filmova te tako stvoriti upečatljiv omot za poklone.

Niste baš spretni? Zaista ne trebate biti! Stvorite uzorak na svom trgovačkom papiru povlačenjem usporednih crta različitih debljina i prozirnosti i to pomoću tempere, vodenih boja ili tuša! Ukrasite poklone špagom i grančicama ružmarina i gotovi ste.

Ne morate se držati klasičnih oblika pakiranja. Stvorite omot za poklon u obliku velike zvijezde! Trebat će vam čvršći papir, igla i konac, uzorak zvijezde i škare. Detaljnije upute pronađite na poveznici.

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:07