Skandinavski i japanski stil...

Japandi, savršen spoj dva popularna stila

 

Kada spojite skandinavski minimalizam i japansku ljubav prema prirodi i jednostavnosti dobivate novi trend u dizajnu interijera imena japandi koji na naše veselje spaja najbolje od ova dva iznimno popularna stila uređenja doma.

Kao kombinacija japanskog wabi sabi pristupa životu odnosno uživanja u savršenoj nesavršenosti i skandinavske usmjerenosti na praktičnost koju obilježavaju jasne i čiste linije, japandi prelazi granice kultura, država i dizajna i polako, ali sigurno osvaja svijet interijera.

Cilj japandi stila je stvoriti sofisticirane prostore u kojima vlada jednostavnost, slave se nesavršenosti prirodnih materijala, a umirujuća paleta s toplim nijansama drva stvara toplu atmosferu u domu.

Ovaj novi hit u uređenju istovremeno je elegantan i topao, jednostavan i prozračan te usmjeren na funkcionalnost u skladu sa skandinavskom filozofijom.

S prirodom kao velikim izvorom inspiracije japandi se većinom okreće prema drvu kako bi se dobio prizemljeni izgled prostora, ali materijali kao što su kamen, keramika i organski tekstili također igraju važnu ulogu u stvaranju neposrednog, ali privlačnog prostora.

Paleta boja koja obilježava ovaj stil također je nadahnuta prirodom pa prostori obiluju prirodnim nijansama drva, zelenima, bojama pijeska, ali i bijelom, crnom i sivom bojom.

U prostorima uređenima u japandi stilu zelenilo biljaka neizostavni je detalj, no za razliku od skandinavskih i nordijskih domova u kojima trenutno vladaju šarmantni sukulenti dizajneri japandi stila biraju visoke biljke na kojima nema puno drugih boja osim zelene, a koje predstavljaju suzdržani, ali iznimno efektan detalj u interijeru.

Skandinavski dom tako možete pretvoriti u udoban prostor prepun karaktera koji je u skladu s japandi stilom birajući čiste i prirodne materijale poput tkanina bez uzoraka, pastelnih i nenapadnih boja.

Izvor: HG Designs

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:06