OFURO

Japanska kada za kupanje: Unesite u kupaonicu moderni zaokret u drevnom wellness trendu

 Indigenous
Tradicionalno biste se istuširali i oprali tijelo prije ulaska u kadu, a kupke su prvenstveno služile za namakanje

Osim ako niste fanatik kada su kade u pitanju, vjerojatno niste čuli za japansku kadu za kupanje, ali ipak ovaj luksuzni dizajn kade postaje sve popularniji među dizajnerima i vlasnicima kuća.

Iako su ove zanimljive kade trenutačno u trendu, ideja je zapravo inspirirana daleko starijom tradicijom. Koncept japanske kade za kupanje, također poznat kao Ofuro, potječe iz drevnog Japana i, ukratko, to je duboka kada koja je namjerno dizajnirana za dugo opuštajuće kupanje.

image
Zen Bathworks

Za razliku od običnog kupanja, tradicionalno biste se istuširali i oprali tijelo prije ulaska u kadu, a kupke su prvenstveno služile za namakanje. Sama kada ima posebno strme stranice i obično je kraće dužine što tjera kupača da sjedi uspravno, potpuno uronjeno u vodu do prsa.

Budući da nas sve više u svojim domovima traži udobnost i opuštanje za općenitu dobrobit, japanska kada za kupanje postala je sve popularnija.

image
Zen Bathworks

OD ČEGA SU NAPRAVLJENE JAPANSKE KADE ZA NAMAKANJE?

Tradicionalno su se japanske kade za kupanje izrađivale od drva čempresa, također poznatog kao Hinkoki, materijala koji se koristio za izgradnju hramova u Japanu. Međutim, sada kada su ponovno prihvaćene kao kupaonski trend, proizvedene su od suvremenijih materijala kao što su kamen, čelik i bakar.

image
Aquatica

Miris drveta čempresa glavni je razlog korištenja materijala za ove opuštajuće kupke. Miris drva Hinoki najbolja je aromaterapija. Također, većina Ofura ručno je izrađena od drva, kupcima omogućuju dvije stvari koje tipične opcije masovne proizvodnje kade ne pružaju; prvo, prilagodbe i drugo, prekrasne estetske privlačnosti koje samo drvo može ponuditi.

Drvene varijante - također često izrađene od crvenog cedra ili tikovine - donose prekrasnu mekanu, neutralnu estetiku vašoj kupaonici koja ima osjećaj topline.

image
Seth & Kendra Smooth

KAKO U SVOJU KUPAONICU MOŽETE UGRADITI JAPANSKU KADU?

Ako ste zainteresirani za prihvaćanje japanskog trenda namakanja u svojoj kupaonici, morat ćete razmisliti imate li slobodnog prostora jer ove velike, duboke kade zauzimaju puno prostora. Nakon što se postave, kupaonici daju pravi osjećaj luksuza.

image
Zen Bathworks

Ako ste dovoljno sretni da imate slobodan prostor, tada morate razmisliti gdje bi kada najbolje funkcionirala u vašoj kupaonici. Samostojeće instalacije najlakši su način postavljanja japanske kade. Alternativno, kadu možete postaviti u kut, nišu ili udubinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. travanj 2024 15:27